Първи постер на „Тъмната кула” по Стивън Кинг с Идрис Елба и Матю Маконъхи

от на 2017-03-20
 

Забавихме се леко с отразяването на първия постер на „Тъмната кула” с надеждата, че в началото на работната седмица ще осъмнем и с първи трейлър и ще представим всичко накуп, но уви това не се случи. По всяка вероятност обаче няма да ни се наложи да чакаме още много, защото вече е крайно време за реклама. Освен разбира се, ако не решат отново да изместят премиерата, която в момента е насрочена за 28 юли.

Вече адски много сме писали за този супер амбициозен и оказал се доста проблематичен проект по екранизирането на magnum opus-а на Стивън Кинг, затова няма да влизаме в подробности, а директно ще пристъпим към представянето на плаката. Предварително можем да кажем, че повече бихме се изкефили на някоя концептуална рисунка за първи тийзър, но предполагаме, че този постер е окей, предвид това къде ще се развива действието на филма.

плакат

Не е лошо това със загатването на силуета на Тъмната кула от сградите наоколо и разцепената земя, но не е особено оригинален похват. Същото се отнася и за обърнатите светове и противопоставянето на основните действащи лица – от едната страна са Идрис Елба като Роланд Дисчейн и Том Тейлър като Джейк Чеймбърс, а от другата е Матю Маконъхи като основния злодей – Човека в черно Уолтър Падик.

Заедно с постера ви предлагаме и първия официален синопсис на „Тъмната кула”, но ако не сте запознати с романите, той едва ли ще ви даде някаква реална представа за сюжета. Друг е въпросът, че филмът няма да следва точно нито една от книгите на Кинг, а ще разкаже алтернативна история.

Поредицата „Тъмната кула” разказва историята на Роланд Дисчейн – последния оцелял стрелец, който пътува през постапокалиптичните пейзажи на Средната земя, в търсене на вездесъщата магична постройка, известна като Тъмна кула. Намираща се в Крайния свят, насред море от рози, Тъмната кула е център и опора на пространство-времето. Тя е сърцето на целия свят, но е в опасност. Някой или нещо използва технологията на Великите древни, за да я унищожи.

Снимки от филма, както и всякакви подробности за проекта, може да откриете в новините ни до момента.

Режисьор на „Тъмната кула” е Николай Арсел, който е и съсценарист наравно с Андрес Томас Йенсен, Акива Голдсман и Джеф Пинкър. В ролите са Идрис Елба, Матю Маконъхи, Аби Лий, Том Тейлър, Джаки Ърл Хейли, Фран Кранц, Клаудия Ким, Майкъл Барбиери и Катрин Уинки.

Премиерата е 28 юли 2017.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте