„Онова, което не ме убива“ с премиера през 2018 и нов каст

от на 2017-03-14
 

Досега информацията относно евентуално продължение на „Момичето с драконовата татуировка“ на Дейвид Финчър се основаваше предимно на догадки. Двата основни въпроса бяха дали Sony изобщо планират втори филм за Лисбет Саландер и дали в него биха се завърнали актьорите от първия. Назначаването на Феде Алварез („Don’t Breathe”) като режисьор на „Онова, което не ме убива“, потвърди слуховете, че студиото продължава без Финчър. И въпреки че Руни Мара неведнъж е изразявала желание да влезе отново под кожата на Лисбет, това няма да се случи.

Онова, което не ме убива“ е четвърта книга от поредицата „Милениум“ (изд. „Колибри“) на шведския журналист и писател Стиг Ларшон. Споделяме анотацията на романа като ориентир в историята:

„За да оцелее, вестник „Милениум“ отчаяно се нуждае от финансова инжекция. За да спаси вестника, журналистът Микаел Блумквист отчаяно се нуждае от история. И тя се появява късно една вечер след телефонно обаждане. В нея са замесени американската Агенция за национална сигурност, американската компютърна компания „Солифон“ и руската мафия в противоборство с шведския топизследовател Франс Балдер, разработил алгоритъм за създаване на изкуствен интелект, малкият му син аутист Аугуст, момче с изключителни дарби, служителите от шведската полиция Ян Бублански и Соня Мудиг, специалиста по ИТ-сигурност Ед Нийдъм, младоците от Републиката на хакерите с колоритни имена като Чумата, Боб Песа, Маца… И най-вече с добре познатата ни от трилогията на Стиг Ларшон суперхакерка Лисбет Саландер с прякор Осата. Появява се и един призрак от миналото – нейната сестра близначка Камила, с която я свързва дълбока омраза. За да се сдобият с най-новите компютърни технологии, които биха им донесли огромни печалби, киберпрестъпниците не се спират пред нищо, дори пред убийство. Докато не се сблъскват с таланта на Аугуст и с гения на Лисбет. Лисбет, момичето, преминало през ада и продължило напред, младата жена, за която важи прочутата фраза на Ницше: „Онова, което не ме убива, ме прави по-силен”

Премиерата на „Онова, което не ме убива“ ще бъде на 5 октомври 2018 година и големият въпрос засега е коя актриса ще изиграе хакерката-журналист. Ние залагаме на Джейн Леви, която участва в главни роли и в двата филма на Алварез (римейкът на „Злите мъртви“ и „Don’t Breathe”).

Несъмнено филмът ще е най-касова продукция за уругвайския режисьор, който последно се доказа с „Don’t Breathe”, за който дори спретнахме епизод в подкаста ни. Струва си да отбележим още, че есенната премиера на „Онова, което не ме убива“ съвпада с тази на „Aquaman“, което е сериозен вот на доверие от страна на Sony.

Обещаваме да следим развитието на проекта.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2017-03-14 at 15:10

  Ъъъъъъгх. Ебати тъпото. Филмът на Финчър ми е мега любим и толкова много се надявах да филмира и другите, колкото и постепенно да се случи това :{ уви… некви тъпни ще се гледат. Хубавото е, че Мъжете… е стабилен и като самостоятелен филм, тъй че ще се преживее някак.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-03-14 at 15:27

  Жалко, но пък Алварес е як, така че може се получи.

  Отговор

 • prostak
  2017-03-14 at 15:36

  дано вземат жаклин вагенщайн!

  Отговор

Коментирайте