Нов трейлър на „The Commune” на Томас Винтерберг

от на 2017-03-13
 

В края на октомври миналата година видяхме първия трейлър на „The Commune” – новия филм на Томас Винтерберг („The Celebration”, „Ловът”), който е един от любимите ни европейски режисьори. Тогава не знаехме абсолютно никакви подробности за сюжета на филма, освен че представлява „поглед към живота на една датска комуна”, а и трейлърът беше на датски и абсолютно нищо не можахме да разберем и от него.

Сега, по случай премиерата на филма (в киносалоните и сериозно количесво стрийминг платформи), получаваме нова реклама, този път с английски субтитри, както и подробен синопсис:

Ерик и Ана са двойка с мечта. Заедно с дъщеря им Фрейа, те правят комуна в голямата вила на Ерик, намираща се в един от луксозните квартали на Копенхаген. Със семейството в центъра на историята, ние сме поканени да изживеем тази мечта за истинска комуна. Участваме в срещите, вечерите и празненствата. Имаме приятелство, любов и спокойно съвместно съжителство под един покрив, докато изненадваща и поразяваща любовна афера не изправя комуната и нейните обитатели пред най-големият тест.

Ето и трейлъра:

Обожаваме Винтенберг и бихме гледали всичко от него, по всяко време и навсякъде. А в случая с „The Commune” и темата ни допада, при това много. Вероятно отново ще искаме да се нарежем след края на филма („Ловът” още ни държи влага), но това е само в плюс. В повечето случаи, качествените произведения смазват. За съжаление не успяхме да гледаме филма на миналогодишната Киномания и сега ще го чакаме или на редовен показ (ако някой се излъже да го пусне) или на Blu-ray.

плакат

Режисьор на „The Commune” („Kollektivet”) в Томас Винтерберг, а в ролите са Трине Дирхолм, Улрих Томсен, Хелене Рейнгард Нюман, Ларс Ранти, Фарес Фареси и други.

Премиерата е 19 май в киносалоните, iTunes, Amazon Video и OnDemand.

коментари
 
Отговорете »

 
 • TTT
  2017-03-13 at 11:51

  Доста приятен като качество и интелигентен филм (не че съм очаквал друго от Винтерберг). И да, има драма, но според мен нещата не са чак за нарязване („Ловът“ примерно показва много по-брутални истини за човешката природа) :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-03-13 at 13:02

  С Винтерберг не можеш да сбъркаш ?

  Отговор

 • Денид
  2017-03-14 at 12:41

  „The hunt“ съм го гледал, а да „“The Celehration“ – вчера изгледах. Кой друг филм на Витенрбег бихте ми препоръчали, ако имах правото да гледам само един? И ако може да ми препоръчате още някой филм от Догма 95 :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-03-14 at 13:01

  Абе кур за Догма-та, имаха някакъв бунтарски чар през 90-те, но добре, че приключиха… или поне аз приключих с тях. :) На Винтерберг, поне за мен, най-добрият и разтърсващ филм е „Ловът“, но харесвам много и „Festen“, който силно препоръчвам, но ти тях си гледал(а), така че не знам защо изобщо го написах тоя коментар. 😀

  Отговор

 • Александър
  2017-03-17 at 11:21

  Филмът е чудесен, след Киномания тръгна в ограничен показ по малките кина в София, жалко, че сте го пропуснали

  Отговор

Коментирайте