Преди почти две години стана ясно, че второ продължение на класиката „Tron” от 1982 г. няма да има, но по-рано тази седмица режисьорът на „Трон: Заветът” Джоузеф Козински даде лека надежда на феновете, като обяви, че „Tron: Ascension” не е съвсем мъртъв, а по-скоро дълбоко замразен и „чака подходящия момент”. Сега обаче тези надежди са категорично потъпкани, защото научаваме следната доста изненадваща новина – Джаред Лето води преговори за участие в съвсем различен, досега неспоменаван рибуут на „Tron”.

Нямаме никакви други подробности (нито дума за режисьор или дори сценарист), освен че потенциалната роля на Лето е взета от вече архивирания сценарий на „Ascension”: Арес, нов герой, който е бил важна част от историята на второто продължение. Честно казано, не сме сигурни какъв точно е мисловният процес на шефовете на студиото – „Заветът” (който ние много харесахме) не събра достатъчно фенове, по-добре да започнат отначало и Джаред Лето е звездата, която ще докара тълпите в салоните? И не може да участва в третия филм, трябва да е нова история с един от героите от неосъществения сценарий?

Но в крайна сметка, ние пишем новини за смешно, местно сайтче, а Disney бълват безумно успешни продукти с разнородно качество (и само от време на време някой пълен провал), така че най-вероятно сметките ще им се получат и този път. Разбира се, това не означава, че всичко е решено и сигурно – напротив, проектът е в супер ранен стадий и тепърва могат да се случат много промени или направо да се разпадне.

А ако все пак тъгувате по продължение на Козински и се чудите какво ли би представлявало, ето част от изказванията му, за които споменахме по-горе:

Намирам идеята за вълнуваща – нашествие от света на машините в нашия, обратното на това, което виждаме обикновено. Намекнахме за това в края на „Заветът”, когато Куора излезе в истинския свят, но идеята на „Ascension” беше първото действие да е в истинския свят, второто в света на TRON или в множеството светове на TRON, а третото изцяло в истинския свят. Според мен това разбива концепцията по начин, който би бил много вълнуващ на екрана.

Ще ви държим в течение при всички случаи и си признаваме, че ни се гледа нов „Tron”, бил той рибуут или продължение, с Лето или с Гарет Хедлънд или Оливия Уайлд (предпочитаме с Оливия, винаги и всичко!), на Козински или на друг режисьор. Толкова обичаме оригинала, че сме готови да дадем шанс на всеки проект, който обещава поне малко от някогашната магия. Какво да направим, обичаме Трон. He fights for the users.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Tron: Legacy беше страхотен филм с един от най-убийствените саундтраци евър и си е пълно кощунство да не се дава зелена светлина на продължение, а да се прави поредния безмислен изсмукан от пръстите полуфабрикатен рибуут. Деба скапаните Дисни тъпаци, всички видяхме какво стана и с Бен Хур, и с Ловците на призраци и с тоновете други рибуут провали, няма ли да се научат най-накрая?

  2. Мда, Трон не беше никак лош и не е като да не е направил пари. Може би, вероятната липса на Джеф Бриджис около когото се въртеше кампания на Legacy ги е уплашила.
    И да – още слушам ФЕНОМЕНАЛНИЯ саундтрак на Дафт Пънк