Деймиън Шазел
Деймиън Шазел

Тъй като в скорошната дискусия за Оскарите някои колеги изразиха скептичното си мнение относо развитието на Деймиън Шазел и бъдещето му като режисьор, в което едва ли не съществуват единствено музикални филми, се зарадвахме на днешната новина, която идва тъкмо навреме, за да хвърли яснота по въпроса.

Всъщност вече сме писали за следващия му проект, в който режисьорът на „La La Land” отново ще работи съвместно с Райън Гослинг. Става въпрос за отдавна подготвяния „First Man”, посветен на Нийл Армстронг (повече тук). Към него Шазел добавя още един проект, този път само като сценарист.

Заглавието е „The Claim“, а историята във филма, определян като мистерия/трилър, ще разкаже за самотен баща с криминално минало, който трябва да открие отвлечената си дъщеря, докато се бори със семейна двойка, които твърдят, че са истинските родители на момичето.

Звучи ни обещаващо и с интерес ще следим проекта. Надяваме се филмът да е качествено жанрово кино, близко до нивото на превъзходния „Prisoners”. Шазел до момента има заслуга за няколко сценария  – „The Last Exorcism Part II“, „Grand Piano“ и „10 Cloverfield Lane“, който доста харесахме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *