Дори да не сме от най-големите фенове на Marvel, трябва да им признаем, че знаят как се гради филмова вселена. Има забележителна прецизност в начина, по който стъпка по стъпка закачат една комиксова адаптация за друга, без особени сътресения. Дали получилата се композиция в крайна сметка  ще остави някаква следа в паметта ни, няма да коментираме сега.

За разлика от тях DC определено имат проблеми в това отношение. Последният пример е този с Бен Афлек, който слезе от режисьорския стол на „The Batman” и в последствие беше заместен от Мат Рийвс, който след това сякаш се оттегли, а преди дни стана ясно, че все пак нещата са се наредили. На нас ни се завърта главата от толкова ротации, но от DC явно не се притесняват и добавят нови проекти в бъдещата си програма.

Вчера стана ясно, че Крис МакКей („Lego Филмът: Батман”) ще се заеме с режисурата на „Nightwing” – филм за порасналия Робин или някаква негова вариация. Може би си спомняте, че в „Батман срещу Супермен” се загатна за смъртта на известния сподвижник на Човека-прилеп, така че не е ясно около кой персонаж ще се завърти предстоящия филм. Не сме чели комиксите, но това ще е чудесен повод да потърсим някои от тях. Ако имате предложения – пишете в коментарите.

Крис МакКей, Уил Арнет и Зак Галифанакис
Крис МакКей, Уил Арнет и Зак Галифанакис
„Joke on You, Batman” – кадър от „Батман срещу Супермен” на Зак Снайдър
„Joke on You, Batman” – кадър от „Батман срещу Супермен” на Зак Снайдър
Nightwing държи маската на Батман, докато Готъм е в пламъци
Nightwing държи маската на Батман, докато Готъм е в пламъци

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Би трябвало да е Дик Грейсън,но предвид тоталния хаос около DC филмовата вселена може да е всеки дори Супермен.

  2. Най-вероятно ще е Грейсън, макар че prequel за Джейсън Тод би бил значително по-интересен.

    1. Ще е интересен, обаче Джейсън Тод никога не е бил Nightwing, а на хората им писна DC/Zack Snyder/иликойтоидае да променят персонажите. Иначе, Тод е задължителен за самостоятелен Батман филм с участието и на Жокера, но едва ли…

    2. Знам, че не е бил. Имах предвид, че ще е по-смислено да разкажат историята на Тод (като Робин), защото е значително по-интересна и драматична от късните авантюри на Грейсън (като Найтуинг). Освен това тя би оправдала и убийствената мотивация на Батман в „Зората на справедливостта“.

  3. Бахти overkill-a с тея DCEU проекти, кефят мЪ! Не ме топли кой знае колко Батман вселената, но Найтуинг-а си е доста badass образ. Ако не сте го гледали все още в Ютуб имаше едно доста прилично фенско минисериалче за него, потърсете го.