the-void-main-20170215

„There is a hell. This is worse.”

Любовта и романтиката ви дойдоха в повече през последните няколко дни? Няма проблем, предлагаме на вниманието ви нещо, което ще избие всякакви розови мисли от главите ви и на тяхно място ще вкара (със сила) кърваво червени.

Става дума за splatter-хоръра „The Void”, дело на Стивън Костнански и Джереми Гилеспи („Manborg”, „Father’s Day”), които са работили по специалните ефекти на  „Огненият пръстен”, „Отряд самоубийци” и сериала „Ханибал”. Рекламното изречение на филма смело заявява, че съществува ад, но има и нещо по-лошо.

Принципно мразим подобни смели твърдения и изказвания, но в случая си мислим, че има покритие. Поне с такива впечатления оставаме от отзивите, които чуваме за „The Void” от фестивалния му показ, както и от отличните първи трейлъри, загатващи за бруталността на филма.

Почитатели сме на жанра и няма как след подобни трейлъри и отзиви за филма да го пропуснем. Чудесно виждаме защо феновете са ентусиазирани и откъде идват сравненията с Джон Карпентър. Изключително много ни радва това, че Костнански и Гилеспи са заложили изцяло на „practical” ефекти – многократно сме споделяли, че това е нещо (особено когато са направени като хората), което може да ни замаже очите за други недостатъци.

В допълнение ви предлагаме официалния синопсис, както и няколко плаката.

Докато е на рутинен патрул, полицай Даниел Картър (Ерън Пуул) се натъква на облян в кръв мъж, куцукащ по усамотен път. Той го откарва по спешност в най-близката болница, но открива, че персоналът и пациентите са трансформирани в нещо нечовешко. С увеличаването на ужаса, Картър повежда шепата оцелели на адско пътешествие през подземията на болницата в отчаян опит да прекрати кошмара, преди да е станало твърде късно.

плакат Justin+Erickson 091367 2560_3000

Режисьори на „The Void” са Стивън Костнански и Джереми Гилеспи , а в ролите са Ерън Пуул, Елън Уонг, Катлийн Мънро, Стефани Белдинг, Кенет Уелш и други.

Британската премиера на филма е 31 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Абсолютен култ е от тая Дринова презентация. Нямам търпение да ми попадне на харда това 😀