Вече сме ви представялиPersonal Shopper” на Оливие Асаяс. Мнениетo ни за първия тийзър не беше кой знае колко ласкаво, предимно заради скептичното отношение, което таим към актьорските способности на Кристен Стюърт, но с течение на времето усетихме как историята започва да ни влиза под кожата и сега по-скоро бихме гледали филма. Новият, доста по-пълен трейлър допълнително ни ентусиазира. Преди това обаче си припомнете за какво става въпрос:

Това е история за духове в подземния свят на модата в Париж. Морийн е на двайсет и няколко години и работи за известна знаменитост, като попълва нейния гардероб с дрехи от цяла Европа. Те са специално избрани и закупени от младата жена, която е „personal shopper” и за известно време се установява в Париж. Там Морийн очаква вест от духа на нейния брат близнак, който е починал няколко месеца по-рано.

Ето го и новият трейлър:

Филмът спечели наградата за най-добър режисьор в Кан, където Оливие Асаяс я подели с Кристиан Муджиу („Graduation”). В едно от последвалите интервюта Асаяс обяви Кристен Стюърт за една от най-добрите актриси на своето поколение, което веднага ни хвърли в потрес. Наистина се опитваме да я харесаме, уважаваме кариерните стъпки, които предприема, но все още не сме видяли каквито и да са наченки на актьорско майсторство.

Колкото до филма, ще се повторим, но усещаме желание да го гледаме (за съжаление го изпуснахме на SoIndependent). Струват ни се изключително интересно преплетени двете линии – тази с свръхестествения елемент и другата – с професията на героинята. Дали всичко е в главата й, или някой наистина й изпраща съобщения от отвъдното, предстои да разберем.

Оставяме ви с два нови плаката, които определено са по-добри от предишния:

плакат плакат

Премиерата е 10 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Може би не сте гледали правилните филми със Стюарт, щом не сте убедени в актьорските й качества, който са абсолютно неоспорими вече, поне според мен. Въпросът е какво ще последва оттук нататък 🙂 Надявам се да продължава отличната си работа с Асаяс.
    На мен филма ми хареса много и ми остави още по-силно последвало го чувство : ))

    1. Clouds of Sils Maria, на първо място разбира се
      Personal Shopper, когато има възможност, на второ
      Това за мен са й най-добрите роли.
      Много я харесах в „Equals“, в „Certain Women“ е перфектно кастната, но прави страхотен underplaying в тази толкова семпла и обикновена история. В „Cafe Society“ си беше напълно окей, въпреки че тази роля сякаш не е толкова за нея.
      Още не съм гледал ‘The Road“ и „Still Alice“ и всъщност заради нея ще ги гледам 🙂

    2. Не съм го гледал СИлс Мари, но повечето дето си ги изброил са ужасно пешеходни изпълнения.

    3. Написах „пешеходно ти е било гледането“, но после се сетих, че тук класирате Емилия Кларк като „ниско-пърдяща трътка“, а Скарлет Йохансон като „Жената паласки“. My blame.

    4. Ти честно ли харесваш Емилия Кларк? 🙂

      Не мисля, че някой тук се оплаква от Скарлет.

    5. Чудесни актриси са и двете. Ако я съдите само по дървената Халиси, така както някои съдят Стюарт по онова с вампирите и кучетата, значи някои тук имат нужда от урок по драматургия – статичните роли са ненормално трудни. Респект и имайте търпение, ааа.

    6. Трудни, ама Касабов иска Кристен да „играе“, а не да я гледа статична 🙂

  2. Многократно съм пробвал да в харесам в кво ли не и все не става 🙁

    1. Да, и аз така. Симпатична ми е, но не съм я видял нито веднъж да „играе“.

    2. Ha мен даже не ми е симпатична 🙁

  3. И моето мнение беше горе-долу същото до момента, в който гледах Camp X-Ray. Двамата главни актьори в този филм бяха чудесни на екрана заедно.