След като си спечели така жадувания (както от него, така и от феновете му) „Оскар”, Леонардо ДиКаприо си взе лека почивка от актьорстването (за да се отдаде на празнични оргии от всякакъв тип най-вероятно), но продължи да трупа проекти.

Част от възможностите пред него са „The Devil in the White City” на Скорсезе, мистериозният „Conquest” по сценарий на Марк Л. Смит („Завръщането”), „true-life” криминалната драма за дисоциативното разстройство на идентичността „The Crowded Room”, биографичната драма за създателя на Sun Records Сам Филипс „Sam Phillips: The Man Who Invented Rock ‘N’ Roll”, екранизацията на „Truevine” на Бет Мейси, разказваща за живота на двамата братя албиноси Мюз, и не на последно място, игралната версия на култовия анимационен сериал от началото на 90-те „Капитан Планета”.

Сега ДиКаприо прибавя още един проект към дългия си списък. Variety съобщават, че Paramount са закупили правата на историческия криминален роман за зараждането на организираната престъпност в Америка „The Black Hand” на Стивън Толти (ghostwriter на „A Captain’s Duty”, по който беше направен „Капитан Филипс”) и в момента търсят сценарист, за да я адаптира за екран. Идеята е Леонардо ДиКаприо да продуцира чрез компанията си Appian Way и да участва в главната роля.

Действието на „The Black Hand” се развива в самото начало на ХХ в. и се фокусира върху Джоузеф Петросино – известния като „италианския Шерлок Холмс” детектив от нюйоркската полиция, който е по петите на безскрупулната банда „Черната ръка”, отговорна за отвличания на деца на имигранти, бомбени атентати, изнудвания и заплахи на десетки служители от високите етажи на властта. Желанието на Петросино да отстрани главата на „Черната ръка” го отвежда чак до Сицилия, но на ужасяваща цена.

Звучи ни като идеален проект за Леонардо ДиКаприо и се надяваме нещата да се получат.  Всъщност ще се радваме да видим „The Black Hand” осъществен под каквато и да е форма (сериал също няма да е лоша идея), така че ще следим развитието му отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments