„Scarface” на Брайън Де Палма (1983)
„Scarface” на Брайън Де Палма (1983)

Бягаме от новините, свързани с римейка на „Scarface”, като дявол от тамян – само идеята, че хора на Антоан Фукуа могат да имат нещо общо с проекта ни докарва чревно разстройство (добре, че тази опция отпадна). Но ето, че назря време да се включим с отразяване. Слава богу, поводът е приятен. Разбира се, доколкото може да бъде приятно нещо, свързано с римейк на един от любимите ни филми (нищо, че той самият също е римейк).

Variety съобщават, че живите легенди на киното Джоел и Итън Коен ще се нагърбят със сценария на предстоящата нова интерпретация на гангстерската класика, разказана от Хауърд Хоукс през 1932 г. и преинтерпретирана от Брайън Де Палма, Оливър Стоун и Ал Пачино през 1983 г.

Това трябва да е най-добрата новина, която бихме могли да получим по адрес на този проект (само „отказахме се да го правим” би била по-хубава), но виждаме как по-скептичните от вас отбелязват факта, че досега само Стивън Спилбърг е правил приличен филм по текст на братята („Мостът на шпионите”) и едва ли само те еднолично биха могли да спасят положението. Трябва си стабилен режисьор, а двете имена, които се спрягат последно, са тези на Дейвид Макензи („Перфектно чувство”, „Hell or High Water”) и Питър Бърг („Кралството”, „Patriot’s Day”). В известна степен и двамата стабилни, особено Макензи, но са далеч от таланта, който според нас се търси тук.

„Scarface” на Хауърд Хоукс (1932)
„Scarface” на Хауърд Хоукс (1932)

Другият аспект, за който може да сте скептични, е, че вече толкова много сценаристи и режисьори (като Дейвид Ейър, Пол Атанасио, Джонатан Херман, Терънс Уинтър, Дейвид Йейтс, Пабло Лариан, Антоан Фукуа) работиха по този проект и потънаха в забвение, че като нищо и братя Коен и който там режисьор се окаже топ изборът ще ги последват. Причината да смятаме, че този път ще е различно е, че Universal официално обявиха премиерна дата – 10 август 2018, и ще натиснат да се получат нещата.

За финал няма как да не споменем още един изключително важен момент – кой ще влезе в главната роля. Засега тази трудна задача се пада на Диего Луна. Лично ние не сме въодушевени от този избор, защото смятаме, че той не е особено добър актьор, въпреки че има няколко добри изпълнения – едно от които  в „И твоята майка също”. В случая обаче няма да коментираме, защото не знаем каква е идеята на авторите и не сме видели крайния резултат.

Както винаги, ще почакаме да видим как ще се развият нещата и ще следим по-важните новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Дано братята да вземат и да го режисират. Всичко от тях си остава класика.

    1. Да, това е единственият шанс този филм да става за гледане.

  2. Щом от „Фарго“ направиха ебати якия сериал, значи и от това може да се получи нещо смислено.