Шон Леви и Джеймс Понсолд ще адаптират „Inconstant Moon” на Лари Нивън

от на 2017-02-08
 

Sci-fi_moon_cityscape

Режисьорът Джеймс Понсолд („The End of the Tour”, „Кръгът”) ще се захване с адаптацията на „Inconstant Moon” на Лари Нивън. Това разбрахме преди няколко дена и честно казано доста се зарадвахме.

Шон Леви („Първи контакт”, „Stranger Things”), който скоро трябва да се заеме с „Uncharted” ще продуцира с компанията си 21 Laps Entertainment. Трудно е да бъдем скептични, предвид невероятния им успех през изминалата година. Ето за какво става въпрос в оригиналния материал:

Inconstant Moon” е разказ на Лари Нивън (познат у нас с цикъла си „Пръстенов свят”), който се завърта покрай въпроса: „Какво би направил, ако това е последната ти вечер на Земята?”. Историята се развива в една вечер в Лос Анджелис и разказва за двойка, която е на ръба на раздялата, докато около тях светът бавно си отива.

All-the-Myriad-Ways-2

Разказът е част от сборника „Всичките милиард разклонения” на Нивън от 1971 г и е награден с „Хюго” за най-добър кратък разказ следващата година. Освен това заглавието произлиза от пиесата „Ромео и Жулиета” на Уилям Шекспир и подсказва за  интересната динамика.

РОМЕО
Кълна ти се в луната, посребрила
върхарите на тез градини в цвят…

ЖУЛИЕТА
Не, в нея не! Ако кълнеш се в тази
непостоянница, която сменя
лика си всеки месец, твойта обич
ще бъде постоянна като нея!

Разказът е бил адаптиран вече, само че за малкия екран. Това се случва през 1996 г. в епизод на „The Outer Limits”. Излишно е да отбелязваме, че нямаме търпение, а и очакванията ни са доста високи. Стискаме палци да се получи нещо изключително. Материалът със сигурност го позволява.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте