Sci-fi_moon_cityscape

Режисьорът Джеймс Понсолд („The End of the Tour”, „Кръгът”) ще се захване с адаптацията на „Inconstant Moon” на Лари Нивън. Това разбрахме преди няколко дена и честно казано доста се зарадвахме.

Шон Леви („Първи контакт”, „Stranger Things”), който скоро трябва да се заеме с „Uncharted” ще продуцира с компанията си 21 Laps Entertainment. Трудно е да бъдем скептични, предвид невероятния им успех през изминалата година. Ето за какво става въпрос в оригиналния материал:

Inconstant Moon” е разказ на Лари Нивън (познат у нас с цикъла си „Пръстенов свят”), който се завърта покрай въпроса: „Какво би направил, ако това е последната ти вечер на Земята?”. Историята се развива в една вечер в Лос Анджелис и разказва за двойка, която е на ръба на раздялата, докато около тях светът бавно си отива.

All-the-Myriad-Ways-2

Разказът е част от сборника „Всичките милиард разклонения” на Нивън от 1971 г и е награден с „Хюго” за най-добър кратък разказ следващата година. Освен това заглавието произлиза от пиесата „Ромео и Жулиета” на Уилям Шекспир и подсказва за  интересната динамика.

РОМЕО
Кълна ти се в луната, посребрила
върхарите на тез градини в цвят…

ЖУЛИЕТА
Не, в нея не! Ако кълнеш се в тази
непостоянница, която сменя
лика си всеки месец, твойта обич
ще бъде постоянна като нея!

Разказът е бил адаптиран вече, само че за малкия екран. Това се случва през 1996 г. в епизод на „The Outer Limits”. Излишно е да отбелязваме, че нямаме търпение, а и очакванията ни са доста високи. Стискаме палци да се получи нещо изключително. Материалът със сигурност го позволява.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *