Свети Валентин отмина, но сме сигурни, че днес все още държи влага (освен това всеки ден е ден за романтика и любов, нали?) и Warner Bros. и MGM се възползват от ситуацията, за да представят първия трейлър на най-новата YA романтика „Everything, Everything”, дело на режисьорката Стела Меги („Jean of the Joneses”).

Филмът по сценарий на Дж. Милс Гудлоу („Вечната Аделайн”) е екранизация по едноименния роман на Никола Юн, излизал у нас със заглавието „Всичко, всичко”, разказващ за 18-годишната Мади, която страда от рядко заболяване, поради което е прекарала целия си живот затворена в къщи, без никога да е излизала навън. Когато тя се запознава със симпатичния съсед Оли, в Маги повече от всякога се заражда непреодолимото желание да открие любовта и външния свят, дори и това да ѝ коства живота.

Няма какво да коментираме. Смятаме, че този трейлър е доста ясен по отношение на това, което можем да очакваме от филма. Ако сте фенове на подобен тип истории (ала „Вината в нашите звезди”), би трябвало да останете доволни.

В добавка представяме официалния синопсис на романа:

Заболяването ми е толкова рядко, колкото е и известно. То е разновидност на тежък комбиниран имунодефицит (ТКИД), но казано накратко – аз съм алергична към света. Никога не излизам от вкъщи, не съм била навън от седемнайсет години. Единствените хора, които виждам, са мама и медицинската ми сестра Карла.

Ала един ден пристига камион за пренасяне. Нови съседи в къщата до нас. Надниквам през прозореца и го виждам. Той е висок, строен и облечен изцяло в черно: черна тениска, черни дънки, черни гуменки и черна плетена шапка, която напълно покрива косата му. Усеща, че го наблюдавам, и вдига поглед към мен. Аз не извръщам очи и продължавам да го зяпам.

Името му е Оли. Искам да разбера всичко за него. Така и правя. Научавам, че е забавен и кипящ от живот. Научавам, че очите му са с цвета на океана. Научавам, че когато говоря с него, целият свят се разкрива пред мен, и усещам как се променям… Започвам да искам всякакви неща. Искам да изляза от моя въздушен балон. Искам всичко, всичко, което светът има да ми предложи.

Навярно не можем да предвидим бъдещето, но все пак има неща, които можем. Например сигурно е, че ще се влюбя в Оли. И е почти сигурно, че това ще бъде катастрофа.

„Всичко, всичко“ е книга за трепета и сърдечната болка, които ни очакват, когато излезем от черупката си, за да направим щури и понякога невероятно рисковани неща от любов.“ – Никола Юн

Режисьор на „Everything, Everything” е Стела Меги, сценарият е на Дж. Милс Гудлоу, по романа на Никола Юн. В ролите са Амандла Стенбърг, Ник Робинсън, Ана дел ла Регуера, Аника Нони Роуз и други.

Премиерата е 18 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *