Майкъл Фасбендър и Томас Алфредсон
Майкъл Фасбендър и Томас Алфредсон

Близо година и половина чакаме да излезе някаква реклама около един от най-нетърпеливо очакваните от нас филми – „The Snowman” на шведския режисьор Томас Алфредсон (един от малкото, които могат да замени Мартин Скорсезе и това да не се отрази катастрофално на проекта), базиран на едноименния норвежкия криминален бестселър на Ю Несбьо, излизал у нас под името „Снежния човек”. По тази причина сме ужасно развълнувани от факта, че най-накрая получаваме първи поглед към филма, който идва под формата на няколко снимки, на които виждаме Майкъл Фасбендър като главния герои в историята – детектив Хари Хуле.

Преди да ги видите обаче, ето какво споделя Фасбендър за филма и за героя си:

Със сигурност има елемент на сканди-ноар. Смятам, че ще бъде много богат. Харесва ми да работя с Томас Алфредсон. Той е абсолютно велик творец. И мисля, че ще бъде страшен и edge-of-the-seat филм. Харесва ми, защото Хари Хуле е гений с недостатъци в своята област. Той е отличен детектив, но често излиза извън релси. Много е човечен. Нека да кажем, че ако има бойна сцена с някого, той не е Джак Ричър. Често той е по-пострадалият в подобни сблъсъци и това ми харесва. Има нещо забавно в това. Намирам, че има наистина комичен елемент.

Честно казано, не смятаме, че книгата на Несбьо бъка от чувство за хумор (но не е и съвсем лишена от такова) и за това ни е интересно какво точно са ни подготвили Фасбендър и Алфредсон. Принципно бихме имали едно на ум, но в случая нямаме никакви притеснения.

Майкъл Фасбендър в „Snowman” „Snowman”

В добавка отново ви представяме официалният синопсис на романа, издание на нашите приятели от Емас.

Осло през ноември. Първият сняг на настъпващата зима вече е натрупал. Момче на име Йонас се събужда през нощта и открива, че майка му я няма. Поглежда през прозореца и студената луна осветява снежен човек, появил се изневиделица в двора. Около врата му е заметнат розовият шал на майка му.

Детектив Хуле подозира връзка между полученото от него заплашително писмо и изчезването на майката на Йонас – както и на десетина други жени, които са в неизвестност в деня на първия сняг. Разследването напредва, а Хуле подозира, че се превръща в пионка за убиеца, който е започнал ужасяваща игра и непрестанно променя правилата ѝ.

Режисьор на „Снежния човек” („Snowman”) е Томас Алфредсон („Покани ме да вляза”, „Дама, поп, асо, шпионин”), а в ролите са Майкъл Фасбендър, Ребека Фъргюсън, Тоби Джоунс, Дж. К. Симънс, Вал Килмър, Шарлот Генсбур, Клои Севини, Джейми Клейтън, Джеймс Д’Арси и други.

Премиерата е 13 октомври 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *