Вижте 4-минутен пролог от „Пришълецът: Завет“ на Ридли Скот

от на 2017-02-23
 

Вчера малко се изненадахме, че на такъв късен етап от рекламната кампания на голям филм, какъвто е „Пришълецът: Завет”, получаваме снимка на актьорския състав, но приехме, че отвъд начина да се обяви предстоящия дебют на нова голяма реклама, става дума за приятелска закачка с продукцията на „Хищникът” на Шейн Блек (връзката между двата филма би трябвало да е известна на всекиго), които също пуснаха снимка на каста си ден по-рано.

Оказа се обаче, че сме грешали и не става дума за закачка, а има доста добра причина да видим точно този кадър, тъй като очакваната нова реклама на „Пришълецът: Завет”, която вече е факт, представлява четириминутен пролог на филма, в който се запознаваме с героите в същия състав и сетинг.

Вижте и не се притеснявайте, the food ain’t that bad!

Както може би сте се досетили заради репликата по-горе, закачката с „Пришълецът” ни допадна – радваме се, че не беше повторение на прочутата сцена. И въпреки че само на базата на този клип е тъпо да си вадим изводи, спокойно можем да кажем, че съвсем явно Уолтър (новият андроид, изигран от Майкъл Фасбендър) ще е абсолютно същият „крийпстър” (ако не и по-голям) като Дейвид, който също ще има поява във филма. Друго засега няма да коментираме.

В добавка, ето и леко ревизирания синопсис на филма:

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде, с „Пришълецът: Завет” – нова част от „Alien” франчайза. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят. Когато попадат на заплаха, надхвърляща въображението им, те трябва да опитат отчаяно бягство.

Режисьор на „Пришълецът: Завет” („Alien: Covenant“) е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Били Кръдъп, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд, Натаниъл Дийн, Джеймс Франко и други.

Премиерата е 19 май 2017 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Чернев
  2017-02-23 at 13:19

  Знам, че вероятно ще се разочаровам, нооо… Изглежда доста добре – нещо средно между Alien и Prometheus. :) Сцената с Терминатор Фасбендър е готина препратка и foreshadowing към това, което ще се случи.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-02-23 at 13:24

  Грам не ме развълнува откъсът, а моментът с репликата ме подразни – евтинееше ми чисто драматургично заради самоцелното търсене на шок ефект а ла първия филм. От толкова голямо крю в крайна сметка почти никой не се открои, бяха като тълпа, не като персонажи. Единствено ми допадна Дани Макбрайд, щото е приятна изненада да го видим в малко по-сериозна светлина, а не като палячо.

  Отговор

  • 2017-02-23 at 13:54

   Това с репликата на сцената, независимо от разликата в случващото се наистина е доста самоцелно и евтино. Напоследък се правят прекалено много такива груби и елементарни препратки към предни филми от поредици, сякаш падаме от небето.

   Иначе на мен засега ми изглежда добре, даже свежо.+ 1 за Дани Макбрайд. Аз като цяло го харесвам, има много интересно присъствие и осанка, още повече в такъв проект. Съгласен съм с това за тълпата, но все пак откъса е доста малък.

   Фасбендър само на мен ли ми изглежда доста странно? Все едно не му е комфортно. Не прилича точно на андроид. Разбирам, че е по-нов модел, но стои доста по-различно от Дейвид, който е беше чудо и приказ.


  • 2017-02-23 at 14:31

   и мен не ме развълнува особено.


  • Чернев
   2017-02-23 at 16:08

   https://www.youtube.com/watch?v=n6zCYbORFCQ .По този повод. :)

   Във всеки филм има „червени ризи“, неминуемо. Силно се надявам и подозирам, че това няма да е единствената сцена във филма, отредена на изграждането на образи.

   И за да не пиша нов коментар – според мен видът на „евтин телевизионен филм“ е нарочно търсен, за да дава усещане, че гледаш Alien. И в тази връзка – силно се надявам бюджетът да е отишъл за други цели (и сцени).


  • penzata
   2017-02-23 at 20:42

   Наистина, Фасбендър в клипчето изобщо не прилича на андроид. Иначе, Джеймс Франко може да играе в хиляда и петстотин филма, но във всички роли ми стои еднакво. Все едно играе Джеймс Франко, както Чарли Шийн си играе Чарли Шийн, след като започна да снима двамата мъже и курабия.


  • UZUMAKI
   2017-02-23 at 21:04

   Франко може да бъде и различен – сравни ролите му в „Спайдър-мен“ и „Spring Breakers“ примерно. :) Тук не ме дразни, честно казано, поне засега.


  • 2017-02-23 at 21:20

   като стои до макбрайд очаквам всеки момент някой да пусне майтап за пениса си. 😀


  • penzata
   2017-02-24 at 11:37

   Проблемът ми с Франко е, че ме вади от образ. Просто всеки път, все едно гледам Джеймс Франко, а не конкретния му персонаж. Иначе, братчеда го харесвам – няма как да не харесваш някой, който се занимава с толкова хиляди неща едновременно. :)


  • 2017-02-24 at 12:25

   франко е супер кретен! много го харесвам. :)


 • Кристиян Атанасов
  2017-02-23 at 13:56

  Еми, толкова хора на едно място са си тълпа 😀 В последствие ще се открояват. като почнат да мрат 1 по 1. На второ гледане ми хареса клипчето да си призная. Това с давенето беше върха, а Фасбендър е цар! 😀 ХАЙПУУУУУ!

  Отговор

 • hristian
  2017-02-23 at 14:03

  Мен ме касае въпросът дали Логан е успял да пренапише сценария в нещо наистина епик, или ще срещнем същият основен проблем като сценария на „Прометей” както и неговия „Спектър”. Малко задавам въпроси в стил Елизабет Шоу :-D, чиито отговори ще разберем едва на самата премиера.

  Отговор

 • Начев
  2017-02-23 at 14:58

  Това някакъв филм за телевизията ли е…

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2017-02-23 at 17:11

  След 3 гледания = ❤️.

  Който не му харесва…….супата.

  Отговор

 • хемороид
  2017-02-23 at 19:40

  Мноо пък си е хубав клипа.А и Фасбендър наистина изпъква…Не знам как недоволните правят предположение,че филма няма да струва на базата на част от пролога.

  Отговор

Коментирайте