Ако решите да сравнявате този нов трейлър на „Wilson” с нецензурирания, който вече сме ви представяли – ще откриете, че разликите не са много. А че лудият Уди Харелсън си е абсолютно готин – надали някой има основание да подложи на съмнение това съждение. Затова решихме днес, в деня на неговия режисьорски дебют, реализиран като „живо кино”, да припомним, че филмът, режисиран от Крейг Джонсън, ще има своята премиера след… три дни, в програмата на прочутия фестивал на независимото кино Сънданс.

Ясно е, че почитателите на художника-карикатурист и автор на комикси Даниел Клаус ще се изкефят на откачената визия за героя, която Харелсън докарва съвсем безпроблемно. Премиерата на оригиналния комикс е през 2010 година в „Drawn and Quarterly” и горе-долу по това време започва работа по адаптацията, с идеята за режисьор да бъде привлечен Александър Пейн. Историята е за един мизантроп, който копнее за истинска, дълбока връзка с хората около него, обаче му идва отвътре да се джафка с всички и да критикарства поголовно. Самотният невротик се опитва да привлече вниманието на бившата си жена след като научава, че всъщност и двамата са били безкрайно далече в продължение на години от (вече) порасналата им (обща) щерка-тийнейджърка. Уилсън решава, че ще събере семейството заедно…

Във филма участват още Лора Дърн, Джуди Гриър, Шерил Хайнс, Изабела Амара и др. Сигурни сме, че шеговитият тон и особеното чувство за хумор, демонстрирано в ограничения брой секунди на трейлъра, ще допаднат на публиката в Сънданс! След фестивалната си премиера тази неделя, „Wilson” ще се появи в широко киноразпространение чак на 24 март – дотогава Харелсън може да реши да направи още поне един (нов) режисьорски проект, ако днешният му експеримент се окаже успешен. На добър час на любимия ни шантавеляк!

wilson_ver2_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *