След Торонто, Лондон, Австралия и Дубай, време е за поява и в Щатите – най-новата творба на една от любимите ни скандинавски режисьорки Лоне ШерфигTheir Finest” ще бъде представен фестивално в Сънданс след броени дни. Историите, които Шерфиг разказва, могат да бъдат открити в различни исторически епохи, но от пълнометражния й дебют през 1990 това е първото и категорично „гмурване” в бурните води на миналия век – след флиртуване с по-близки до съвремието ни десетилетия в предишните й филми, Шерфиг пренася зрителите в годините на Втората световна война.

Главната роля в „Their Finest”е проверена на Джема Артертън, която неволно става сценарист на специален филм за вдъхване на увереност у войниците на фронта, с надеждата киноисторията да убеди американците, че е крайно време да се включат във войната…

След „The Riot Club” Шерфиг отново работи с чаровния Сам Клафлин, мярнахме любимия ни Джеръми Айрънс, но определено персонажът, който категорично приковава вниманието от този трейлър, е на мистър Бил Най. В роли участват още Ричард Е. Грант, Пол Ритер, Джак Хюстън и др.

Лондон, 1940 година. Втората световна война е в разгара си, а Катрин (Артертън) дебютира като сценарист във филм, който трябва да бъде направен час по-скоро, за да подкрепи духа на нацията. В сътрудничество с още един писател Бъкли (Клафлин) и ексцентричния актьор Амброуз Хилърд (Най), тримата имат за задача да създадат творба, която да стопли сърцата на британците и да завладее въображението на американските граждани…

Споделяли сме често колко високо ценим Лоне Шерфиг и харесваме работата й като режисьор – „Италиански за начинаещи”, „Уилбър иска да се самоубие”, „Съзряване”, „One Day”, и сме сигурни, че и този военен разказ ще бъде задължителен за гледане, да видим само дали бихме имали шанс за голям екран.

Their Finest” тръгва на кино във Великобритания на 21 април, а премиерата му в САЩ е месец по-рано – 24 март 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *