След седем сезона, различни препятствия и сюжетни обрати, 13 номинации и една награда „Златен Глобус”, пет награди „Еми” (с десетки номинации във всевъзможни категории) и още куп други отличия, сериалът „Добрата съпруга” („The Good Wife”) приключи своя живот на екрана. И макар да не сме писали за него тук (странно, но факт), сега е време да обърнем внимание на един „spinoff”, в който главни герои са именно част от познатите персонажи на „The Good Wife”.

Новият сериал се нарича „The Good Fight” и ще проследи опита за пенсиониране на вечната „желязна” лейди Даян Локхарт и личното финансово фиаско, което претърпява прочутата адвокатка. Вижте първия трейлър.

https://www.youtube.com/watch?v=Sv7BEXo0YjI

Изглежда точно така, както очакваме – познатите герои са тук, откриват се и нови лица, но най-вече се радваме на присъствието на изключителната Кристин Барански, която харесваме много в ролята на Даян. Като нейно младо протеже, но и щерка на измамника, „завлякъл” парите на адвокат Локхард в необяснима схема, се включва младата шотландка Роуз Лесли („You know nothing, John Snow!”), а за да се измъкнат от невъзможната клопка на обстоятелствата, двете – плюс Лука Куин (Къш Джъмбо), решават да стартират на чисто с нова адвокатска кантора.

Уважаваме работата на създателите на „The Good Wife” и „The Good Fight” Робърт и Мишел Кинг, които са и изпълнителни продуценти на поредиците; те вече са дали обещание, че в новия сериал ще се появят – за малко – доста от познатите вече образи, но… те двамата и Джулиана Маргулис са категоричнии по адрес на Алиша Флокхарт – нейният път е приключил, новите истории поемат в различни посоки и нея няма да я видим отново. В част от останалите роли ще се появят Делрой Линдо, Ерика Тазел, Джъстин Барта, Сара Стийл, Пол Гилфойл, Бернадет Питърс и др. Премиерният епизод ще бъде прожектиран специално по CBS, а иначе десетте епизода на цялата поредица ще може да бъдат видени от 19 февруари по CBS All Access (включително и интернет) с опция „on-demand”.

Харесва(х)ме „The Good Wife” и се надяваме искрено „The Good Fight” да не се окаже от онези „насилствени” продължения, направени само и само да не се похабят добре изградените характери на познати телевизионни герои. Ще почакаме – ще видим и ще отсъдим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *