Дали ще се забавим или не с информацията за още едно ново „шоу” в програмата на Showtime не е от голямо значение – нали вече станаха ясни подробностите около очакването на „Туин Пийкс” – това е важно. А че Джон Ридли (сценариста на „12 Years a Slave”) подготвя нова драматична поредица, в която е написал, но и режисирал почти всичките шест епизода – тази новина е любопитна в контекста на продължаващата надпревара между платформите/телевизионни канали за предлагане на възможно най-широк диапазон от оригинални продукции на ненаситната публика. В „Guerilla” участват Фрида Пинто, Бабу Сийсей, Рори Къниър а също и продуцентът Идрис Елба.

https://www.youtube.com/watch?v=M1-tP_3dDrc

Любовна история през 70-те години на ХХ век в Лондон – неспокойно и интересно време в историята на Великобритания, което означава и предизвикателна, както виждаме – и опасна среда за развитие на действието. Двойка влюбени (Пинто и Сийсей) решават да отвърнат на полицейското насилие, отприщено на расова основа, освобождават политически затворник и сформират нелегално радикално движение в Лондон – повеждат истинска партизанска война с вечния лозунг „Power to the people!” Основният им противник е т.нар. Black Power Desk – контра-разузнавателен екип в специалните сили, предназначен за смазване на всякаква форма на активна гражданска позиция от страна на „чернокожите”… И макар че куршумите летят без предупреждение, в историята на личните човешки взаимоотношения винаги идва момент, в който изборите, които се правят, повличат след себе си реални и сериозни последствия.

С обещание за ескалиращо напрежение и с надежда за интересни образи, изградени от актьорите (изпитваме известни резерви към Пинто, нейната девойка изглежда доста изкуствено „надъхана”, ала се надяваме това да е само трейлър-впечатление), отбелязваме този сериал като сериозна опция за връщане към миналото и запознаване с детайли от лондонската реалност преди 45 години. Предишният пълнометражен филм на Джон Ридли „Jimi: All Is by My Side” не получи (почти) никакъв отглас, което за нас е странно, но не и неразбираемо – може пък „Guerilla ” да има друга съдба…

Премиерата на поредицата по Showtime предстои – на 13 април във Великобритания, а три дни по-късно – и в САЩ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *