Да правиш независим филм в епоха си е самоубийствено решение, но Momentum Pictures действат по идеята да реализират режисьорския дебют на Ерик Д. ХоуелVoice From the Stone”, по сценарий на Андрю Шоу, като за основа служи едноименния роман на Силвио Рафо „La Voce Della Pietra” от 1996 година. Именно поради мащаба си, продукцията се очаква да излезе само в ограничен брой киносалони и най-вече в платформата VoD през пролетта.

Voice From the Stone” е определян като трилър с духове и привидения, а сюжетът е ситуиран в 50-те години на ХХ век, в един отдалечен замък в Тоскана. Главната роля е поверена на Емилия Кларк („Игра на тронове”) – младата Верина е уверена и добросърдечна медицинска сестра, наета да помогне на малкия наследник на замъка, който онемява след ненадейната смърт на майка му. Колкото по-внимателно Верина наблюдава замъка и обитателите му, толкова повече се изпълва с увереност, че малкото момче е попаднало под влиянието на силна личност от друго измерение, хваната като в капан сред каменните стени на имението – защото този дух започва да преследва и нея самата…

Само с тази тийзър-разходка до никъде филмът въобще не може да ни спечели – не сме почитатели на прочутата „майка на драконите”, като признаваме, че не е най-лошата актриса на света, но не ни допада невинно-добронамереното излъчване, с което се включва в романтично-драматични проекти („Me Before You” беше решен в подобен „ключ”!). Но пък не можем да отречем, че не й личат 30-те години, както й че може добре да се изразява.



Екранен партьор на Кларк в историята за младата, невинна душа, която трябва да се справи с тайнствената болест на момчето, е Мартон Чокаш, в ролята на бащата и стопанин на имението. С далечен отглас от творбите на сестри Бронте, сюжетът трудно ще намери своите зрители, отдавна отвикнали от подобни романтични драми – вероятно и затова е обърнато специално внимание на свръхестествения елемент, със специален реверанс към традиционния готически разказ. Ако Верина иска да спаси момчето и тя самата да бъде свободна, трябва да устои на силата на зловещата Малвина – фантомът, скрит в каменните стени… За по-сериозно потапяне в атмосферата, продуцентите предлагат набор от снимки, доста невзрачен, скучен плакат, както и поглед „зад кулисите” в създаването на музиката към филма – много обичаме Ейми Лий, вероятно най-вече поради носталгични спомени от края на 90-те и Evanescence!

voicefromthestone0006 voicefromthestone0001 voicefromthestone0002 voicefromthestone0004 voicefromthestone0003 voicefromthestone voicefromthestone0005 voicefromthestone0014 voicefromthestone0012 voicefromthestone0011 voicefromthestone0010 voicefromthestone0009 voicefromthestone0008

Макар снимките на „Voice From the Stone” да са приключили още пред 2014 година, очаква се филмът да се появи на екран и VoD на 28 април 2017. Определено ни е интересно какво се е получило и въпреки че може да забравим за проекта в момента, в който видим трейлъра му, не бихме отказали да хвърлим поглед и върху готовия филм (ако ни се удаде такава възможност).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *