Преди да получи световна популярност с „Междузвездни войни: Силата се пробужда” и малко след като проби в киното с „Attack the Block”, Джон Бойега участва в три по-малки проекта, единият от които е режисьорският дебют на Малик ВиталImperial Dreams”. Филмът дълго време стоя без разпространение и чак сега ще види бял свят, благодарение на Netflix. По този повод получаваме и първия трейлър, но преди да го видите, запознайте се със синопсиса.

Бамби (Джон Бойега) иска да публикува книгата си и да започне кариера по начина, по който го правят всички нормални автори по света. За Бамби обаче, нормалното представлява сложна ситуация. „Нормално” означава да се върне в Уатс, Лос Анджелис след 28 месеца затвор и да намери малкия си син да играе до предрусалата си баба. Нормално е за патриарха на семейството му да предлага на Бамби хапчета, оръжие и търговия на наркотици като подарък за добре дошъл. Нормална визита от братовчед му включва Бамби и синът му да провеждат операция за изваждане на куршум от ръката му. Бамби приема сюрреалистичната нормалност на гетото със спокойствие, но знае, че животът не може да бъде „нормален” по този начин още дълго време.

Не изглежда супер оригинален като история, но за сметка на това както картинка е доста приятен. Фестивалните отзиви също са доста добри, което е плюс, но не бихме казали, че това ни е напълно достатъчно, за да искаме да гледаме филма. Ако ни попадне случайно ще го изгледаме (вероятно с удоволствие), но със сигурност няма да го следим и да го чакаме специално.

imperialdreams06 imperial-dreams-20170130 imperial-dreams-image-2

Сценарист и режисьор на „Imperial Dreams” е Малик Витал, а в ролите са Джон Бойега, Ротими, Кики Палмър, Глен Плъмър, Де’Ондре Бондс и други.

Премиерата е 3 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *