Трейлър на новия Netflix-сериал „Frontier” с Джейсън Момоа

от на 2017-01-08
 

Граничните територии често са използвани като тема, която винаги е привличала зрители. Да прекрачиш отвъд, да изследваш, да завоюваш – това е онзи вечен стремеж, който „подритва” човечеството към различни нови дестинации – и в териториален, и в интелектуален аспект. Но… в новата поредица „Frontier”, подготвяна от Netflix, Питър и Роб Блеки ще разказват за друго време и други нрави: публиката ще се върне в края на ХVIII век заедно с Деклан Харп, полу-ирландец, полу-индианец и най-вече бандит, който създава доста главоболия на търговците с животински кожи в северноамериканската територия, която след време ще бъде известна като Канада. В ролята на масивния герой влиза Джейсън Момоа – вижте го в действие.

При все че темата е благодатна и до голяма степен – привлекателна за хората, които изпитват носталгия по легендарното минало на индианците, а също и за тези със силно развито чувство за социална справедливост, резултатът не събужда у нас (почти) никакъв интерес. Трейлърът изглежда като телевизионна реклама, събрана от случайно подбрани кадри, репликите звучат като изречени в читалищна самодейна трупа и въобще не можем да си представим, че „Frontier” е дело на Netflix, които доказаха (неведнъж), че държат на качеството на филмите, предлагани на зрителите. Момоа дори не ни се иска да го коментираме – човекът явно има време за губене (или уплътняване, примерно между „Justice League” и „Aquaman”) и се е захванал с тази продукция (за убиване на време и/или за пари). Героят му е мотивиран от страст и желание за отмъщение и воюва с Hudson’s Bay Company, които държат монопола върху търговията с животински кожи в района и се оказват най-големия собственик на земя по това време и на това място.

Удивителното в случая с „Frontier” е не само фактът, че Netflix пускат на екран поредицата, но и че освен първите шест епизода, те са поръчали изработването и на още един сезон. Режисьор (за момента) е Брaд Пейтън („San Andreas”), а освен Момоа в роли влизат още и Ландън Либрайн („Hemlock Grove”), Алън Армстронг („Смело сърце”), Алън Хоуко („Republic of Doyle”), Джесика Матън („Blackstone”), Шон Дойл („Къща от карти”) и Зоуи Бойл („Downton Abbey”).

Целият първи сезон на „Frontier” ще може да бъде видян в платформата на Netflix от 20 януари – проверете, може и да се окаже, че незаслужено сме толкова скептични.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Bodilka
  2017-01-09 at 11:52

  E, не е чак толкова зле де. Макар че, героите излглеждат прекалено добре поддържани, с прекалено хубави зъби, оформени бради и оскубани вежди. Леко в повечко ми идва това и не е много автентично :/

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-01-09 at 13:33

  Момоа просто не може да изиграе нещо различно и тва си е 😀

  Отговор

 • Lo
  2017-01-11 at 15:51

  Че защо му е да играе друго? Прекрасно се справя с мъжкарските си превъплъщения. Е да… модерните гейски роли не му подхождат… така е 😉

  Отговор

 • Iliyana
  2017-12-02 at 16:59

  Сериалът е страхотен!

  Отговор

Коментирайте