Мечо и компания are back! Честно, бяхме забравили вече за руския супер-геройски екшън „Защитники”, а очевидно новият трейлър, който се разпространява в мрежата, е предназначен само за родна, руска употреба, защото няма дори заглавие или някаква друга индикация на език, различен от руския. То не че има какво толкова да се чуе (плах опитза шегичка от страна на мацката, че може да вари добър борш?), но пък контекста, в който е използвана една от прочутите патриотични песни на миналото си е… доста многозначителен.

За онези, които попадат за първи път на „Защитники” – ето бързо обобщение кой какъв е:

По време на Студената война е съществувала организация на име „Патриот”, която е създала отряд супергерои (в стил мутанти) от представители на различни съветски републики (?!). Всеки от тях скрива способностите си, но когато настават тежки времена – те се захващат за работа. Арсус е човек-звяр, който е способен да се превръща в мечка и да помете всеки враг; Хан е човекът-вятър, който майсторски се справя с всякакви видове хладно оръжие, бойни изкуства и владее два екстравагантни извити меча; Лер е човекът-земя – майстор на телекинезата, владее почвата и камъните, може да премества скали и планини; Ксения е човекът-вода – гъвкава, ловка, неуловима, изчезва във водата, преплува за отрицателно време големи разстояния, може да оцелее във вакуум и въобще – където попадне.

Освен познатите вече четирима „владетели” на стихиите, има яснота и за човекът с електричеството – злодеят Август Куратов (Станислав Ширин) има мускулите на всички познати „скалисти” екшън-герои и продължава визуално да ни напомня на Бейн. Той притежава машината „Модул 1”, с чиято помощ контролира всевъзможно техническо оборудване, включително досадните паяковидни дронове, които (зле-анимираният) Мечо смачква умело с лапа. Планът на електрическият злодей е да изгради своя армия и да завладее Москва, а впоследствие – и целия свят.

Изкушаваме се да напомним, че в желанието си да „пребори” влиянието на щатските блокбастъри, Русия опитва различни ходове – авторите на филма, режисьорът Сарик Андреасян и сценаристът Андрей Гаврилов, имат желание този филм да бъде началото на поредица и да разширяват „вселената”, като добавят още разнообразни супергерои. Потенциалният руски блокбастър трябва да се появи на кино в „широката им родна страна” на 23 февруари. Щатско разпространение за момента не е предвидено, въпреки че с промяната по върховете на управлението вече… нищо не се знае.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. В интерес на истината тоя трейлър изглежда всъщност по-добре от предишните, явно все пак братушките са си дали зор в единтването и ефектите. При по-добро желание може и да излезе някой стабилен 6/10 гилти плежър.
    А да не забравим, че щом братушките имат водка и ManBearPig никой не мо’е да им се опре 😀
    П.С. Даже няма и да споменавам как долнопробно копират монтажа на трейлърите на Suicide Squad.

  2. Нито към трейлъра, нито към филма проявявам какъвто и да е интерес.

  3. Сега забелязах, че филма ще се излъчва и по тукашните кина. Някакъв шанс някой от редакцията да се насили да го гледа и да прасне едно ревю?