Мина половин година от началото на новинарския поток около новото „стартиране” на „Tomb Raider” – време беше за допълнително раздвижване. След като стана ясно, че момчетата могат да очакват Алисия Викандер в ролята на бързата и сръчна, смела и веща с оръжията кака Лара Крофт, вече има информация кого ще гони тя – Уолтън Гогинс ще се превърне в злодея от адаптацията по видеоиграта, начело на която застава норвежецът Роар Утауг („The Wave”/„Bølgen”).

Според The Hollywood Reporter Гогинс е в края на преговорите си за присъединяване към екипа. Нищо друго не е ясно около неговия образ, освен факта, че е лош. Почитатели сме му („Django Unchained”, „The Hateful Eight”, поредицата „Justified”) и сме сигурни, че ще му се получат нещата.

По повод подготвяния филм – май ще трябва да очакваме „завръщане към началото” или с други думи „origin story” – младата Лара Крофт на едно от най-първите й приключения. Продуцентът Греъм Кинг е споделил, че младата пъргавелка ще издирва баща си, Ричард Джеймс Крофт:

Това е история със завръщане към корените – Лара трябва да открие дали баща й е жив. Сюжетът е доста емоционален и мисля, че това е една от причините Алисия да се заинтересува от ролята. Ангажирали сме точния екип и много добър режисьор – ще бъде супер забавно да работим по филма! Не съм правил подобен филм досега, но много ми се искаше да запазим идеята за „рестартиране” на поредицата и се радвам, че решихме да й дадем нов шанс.

Оптимистичните продуцентски думи често са знак или за прекомерна самоувереност, или прикриват несигурност, но пък нищо чудно да им се получат нещата… Ако решат да вкарат по-„интеелектуална” нотка – ще загубят геймъриите, и не е сигурно дали ще привлекат част от останалата публика; ако се придържат към чистия екшън, както сториха с Анджелина Джоли (и се провалиха!) – може да се окаже, че Викандер не им „пасва” на представите за мис Крофт – няма угодия! Така или иначе, мрънкане винаги ще има – ще чакаме да видим какво ще се получи накрая.

Премиерата на новия „Tomb Raider” е предвидена за 16 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *