Едва ли трябва да напомняме на някого, че Netflix са пример за качество в телевизионния формат. Но освен да очакваме новите им проекти с нетърпение, се оказва, че можем и да не ги очакваме, защото те пристигат в последния момент. Такъв е случаят със съществуването на „The OA”, по който се е работело усилено цяла година и едва сега получаваме първия му трейлър. Самият сериал ще бъде наличен за гледане в платформата на Netflix този петък, така че, ако не сте смогнали да се вредите за премиерен билет за „Rogue One”, разполагате с обещаваща алтернатива за binge-watching.

Създатели на сериала са Брит Марлинг и Зал Батманглидж – дуото зад сънданските хитове „Sound Of My Voice” (2011) и „The East” (2013). Историята започва със завръщането на безследно изчезнало сляпо момиче, чието зрение е излекувано.

Вижте трейлъра:

Във видяното се усеща влиянието на споменатия вече „Sound Of My Voice”, който беше и дебютен за Зал Батманглидж. На ниво продукция нещата изглеждат обещаващо, а зимният сетинг напомня на друга любима телевизионна драма, в която снежната пустош е един от главните герои. Освен сцената, в която „капсулират“ главата на героинята, другото не дава сериозна заявка за научна-фантастика, но предполагаме, че продуцентите умишлено не са издали този елемент. Може би драматичният елемент ще бъде концентриран в първата ѝ истинска среща с родителите, а при разкриването на загадката около изчезването ѝ ще се разкрият научно-фантастичните измерения на историята. Надяваме сме догатките ни да се окажат поне отчасти верни, защото покрай Коледните празници гладът ни за оригинална научна-фантастика се изостря.

Прочетете официалния синопсис:

Оригиналният сериал на Netflix – „The OA”, – който ще бъде достъпен този петък, е визионерите Брит Марлинг и Зал Батманглидж, които заедно създадоха и написаха осемте части на изумителната одисея. Сериалът започва със сляпо двайсетгодишно момиче, Прайри Джонсън (Бри Марлинг), което се прибира вкъщи, в общността, където е израстнала, с възстановено зрение. Някои я провъзгласяват за чудо, други за заплашителна мистерия, но Прайри не е склонна да разговаря нито с ФБР, нито със семейството си, относно седемте години отсъствие.

В ролите ще влязат Брит Марлинг, Емори Коен, Скот Уилсън, Филис Смит, Джейсън Айзъкс, Алис Криг, Патрик Гибсън, Брендън Майър, Иън Александър и Брандън Переа.

Осемте епизода на „The OA” ще бъдат налични за гледане на 16 декември от Netflix.

Вижте и официалния постер:

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Това и The Man in the High Castle (втори сезон) са ми сред основните планове за коледно-новогодишния сезон 🙂

    1. Излиза събота, доколкото ми е известно, вторият сезон (така поне пише в едно приложение – Series Guide – с него жонглирам всичката телевизия, която следя) 🙂 Може и да съм в грешка де, а и го има моментът, че така посочената събота, познавайки каналите на разпространение, ще се превърне в неделя 🙂 Но чакам с нетърпение да видя какви ще ги надроби Ръфъс Сюъл – доста, доста подценен, включително и от индустрията, актьор 🙂

    2. Огромна роля прави в „The Man In The High Castle“. В първи сезон неведнъж ми остави усещането, че износва сериала. Но покрай политическото положение на Запад ще е интересно какво има да (по)каже продължението 🙂

    3. Изгледах Man-а преди няколко дни и като цяло съм доволен. Имаше по мое мнение на места някои, ще ги нарека, сюжетни повторения и (учудващо за формата на десетсерийна продукция) претупаности, но генерално за мен нивото е запазено, макар и не вдигнато.

      Що се отнася до The OA, след два изгледани епизода дотук добре ми върви и ме подсети, че отдавна не съм си пускал да гледам един свой guilty pleasure – Flatliners 🙂

  2. „Trust the unknown“

    На всяко лотарийно билетче, ама на това постер стои приятно загадъчно, така по парадоксално философски, един вид.