The Bye Bye Man” е от онези неубедително изглеждащи хоръри, които по една или друга причина сме пропускали да отразим, но покрай предстоящата му премиера решихме да ви го представим. Честно казано, бяхме забравили, че филмът не е излязъл още, но явно в някакъв момент „STX Entertainment“ тихо са го изместили от началото на юни тази година за (петък) 13 януари, 2017. Предвид еуфоричния и претъпкан с киносъбития декември, януари неслучайно има репутацията на месец, в който студийната система излива недоносени извращения. Но за да не бъдем крайни ще отбележим, че жанрвото кино и в частност ужасите неведнъж са ни изненадвали приятно в началото на годината. Прилични примери за това са „Чудовищно“ на Мат Рийвс и продуцирания от Гийермо дел Торо „Mama”.

По същество, „The Bye Bye Man” е свръхестествен трилър с участието на Дъг Джоунс („Лабиринтът на Пан“, „Хелбой“), който влиза в ролята на зловеща сила, причинила немислимо зло. Както привлекателните млади жертви от трейлъра задъхано се съветват: „Не го изричай, не го мисли“.

Вижте:

Естествено е, че когато непрекъснато се опитваш да не мислиш за нещо, то непрекъснато се явява в съзнанието ти и въпреки че фабулата на филма звучи любопитно, видяното не е никак обнадеждаващо. Има шанс да ни хареса, единствено ако заложат повече на психологическия елемент, но кадрите се фокусират над редица jump scares и повтарянето на цитираната по-горе реплика – монтаж, който не поражда какъвто и да било емоционален рефлекс, освен една-две прозявки.

The Bye Bye Man”е режисиран от Стейси Тайтъл, а в ролите влизат Дъглас Смит, Кери-Ан Мос и Фей Дънауей.

Ето го и официалния синопсис:

Хората извършват немислими деяния всеки ден. Отново и отново се опитваме да проумеем какво движи човек в причиняването на такива ужасни неща. Но какво става, ако задаваните от нас въпроси са грешни? Какво, ако причината на цялото зло не се крие във въпроса какво… а кой?

От продуцентите на “Огледалото“ и „The Strangers“ идва „The Bye Bye man”, вледеняващ хорър, който изследва злото зад най-неописуемите коварства, извършени от човек. Когато трима колежани се натъкват на страховития произход на Bye Bye Man, те откриват, че има само един начин да се избегне проклятието му: не го мисли, не го изричай. Но щом веднъж влезе в главата ти, той поема контрол. Има ли начин да се преживее обладаването?

Вижте и един доста кофти постер:

плакат

Премиерата на филма ще бъде на 13 януари, 2017 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *