Ако покрай февруарските любовни трески се настроите романтично, но не ви се гледа извращението „Петдесет нюанса по-тъмно“, ослушвайте се за „A United Kingdom”. Драмата обещава да разкаже историята на Серетсе, кралят на Бечуаналенд (днешна Ботсвана, Африка), който среща и се влюбва в Рут Уилямс, бяла англичанка. Любовната история е базирана на истински случай и хроникира не само сладката, буйна романтика между двамата, но и полемиката и страданията, които те преживяват, когато решават да се сгодят.

Дейвид Ойелоуо и Розамунд Пайк влизат в главните роли, което автоматично изтрива всякакви притеснения относно актьорската игра, а Ама Асант ще бъде режисьор.

Вижте първия трейлър:

След адски запомнящото се участие на Розамунд Пайк в шедьовъра на Дейвид Финчър – „Не казвай сбогом“, – актрисата се издигна високо както в wish-list-ите на много режисьри, така и в нашите блянове. От трейлъра се усеща химията между нея и Ойелоуо, но музиката и мелодраматичния развой от втората половина навяват притеснителни спомени за Дисни. Безспорен факт е, че подобна мелодрама продава, особено когато е забъркана с политкоректен сюжет, но предпочитаме да гледаме принцесите на Дисни в анимационни филми или да не виждаме изобщо.

Филмът имаше премиера на фестивала в Торонто преди няколко месеца и се радва предимно на положителни отзиви, като от Guardian твърдят, че „Талантът на Асант е истинската история, благодарение на способността ѝ да забърква увлекателно политическа и човешка история“.

Предлагаме ви синопсиса:

„A United Kingdom” е истинската история за забранената любов на крал Серетсе Кхама от Ботсвана (Дейвид Ойелоуо) и Рут Уилямс (Розамунд Пайк), бяла жена от Лондон. Любовта им причинява международна врява, когато двамата решават да се сгодят през 1940 г., точно когато апартейдът бива въведен в южна Африка. Тяхното решение променя хода на африканската история“

И един официален постер:

плакат

Премиерата на „A United Kingdom” ще бъде на 17 февруари, 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *