Едва ли има някой, който да не знае, че последният опит на Sony за рибут на филмовата поредица за Спайдър-мен не беше никак успешен (нито във финансово, нито в културно отношение) и нещата бяха докарани до там, че дори и най-големите фенове на героя се мръщеха пред перспективата за пореден рестарт, особено пък ако отново тръгнат да разказват познатата до втръсване „origin” история.

Преди година, година и половина обаче, вследствие на дълги разговори Sony (които държат филмовите права за Човека-паяк) и Marvel най-накрая се споразумяха да работят заедно, което предвид успехите на MCU, обнадежди доста хора, че бъдещето на Спайди е в добри ръце и следващият неизбежен солов филм ще си заслужава.

След това дойде и „Първият отмъстител: Войната на героите”, където новият Спайдър-мен, изигран от Том Холанд, направи своя дебют. Сцените с него не само тушираха останалите притеснения на феновете, но дори успяха да ги ентусиазират за предстоящия „Spider-Man: Homecoming”.

Сега идва още един важен момент и това са първите трейлъри на филма, които ще ни дадат поне някаква реална представа какво са ни подготвили от Sony и Marvel и каква част от обещаното от тях е било само „предизборна агитация”. Вижте.

Има един-два забавни момента, но, съжаляваме много, имаме чувството, че сме го гледали 100 пъти. На кой му пука, че няма да видим как го ухапват паяците и смъртта на чичо Бен, след като всичко останало е по калъп – Спайдър-мен-ски, Marvel-ски, всякакъв…

Но няма да бързаме да отписваме филма, ще изчакаме някой по-пълен трейлър и ще разчитаме Холанд, който ни харесва, Майкъл Кийтън, Робърт Дауни и останалите готини актьори (само Лора Хъриър не ни харесва) да разчупят малко клишетата. Бихме добавили и режисьора Джон Уотс, но след като видяхме какво се случи с Марк Уеб, по-скоро ще го пропуснем.

плакат

Режисьор на Spider-Man: Homecoming е Джон Уотс („Cop Car”), а в ролите са Том Холанд, Майкъл Кийтън, Мариса Томей, Мартин Стар, Логан Маршал-Грийн, Доналд Глоувър, Лора Хъриър, Тони Револори, Майкъл Чернъс, Джейкъб Баталон, Ханибал Бърес, Кенет Чой, Ангури Райс, Джон Фавро, Бокийм Уудбайн, Зендая и други.

Премиерата е 7 юли 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

21 Comments

    1. И аз съм на хайп трейна за тоз ксеноморфен гад 😀

  1. Много Spidey е тоя Spidey. Не съм супер фен на Холанд, поне засега, но филмът изглежда оптимално близо до комиксовия „Спайдър-мен“ в почти всяко едно отношение. Има някакъв естествен feelgood feeling, което е ужасно важно за образа. I totally dig it.

    PS Последният кадър е ебаси нърдията.

  2. Определено е страхотен проблем, че филм на Marvel за Спайдър-мен е Спайдър-мен-ски и Marvel-ски 🙁

  3. Аз също се „закачих“. Дано не разкрият нищо повече за Майкъл Кийтън и да го видим директно във филма (само с желанието ще си остана). Иначе не очаквам точно тоя филм да направи някаква революция в Марвъл вселената, но ще е приятна изненада, ако се напъне да е по-различен. Мен сцената с обира в началото ме върна пред плейстейшъна преди 12-13 години, когато разцепвахме „Spider-Man“ играта денонощно.

  4. изобщо не ми харесва. това нещо не е правено за мен и нямам никакъв интерес да го гледам, генерика и марвелизми, нищо комиксово, тъпи майтапи и угаждане на малките с новия спайди. ще си въртя анимациите и ще си поръчам няколко комикса.

    1. Наистина може да не е за теб, но като цяло аз не си представям филм за Спайдърмен по друг начин. Абсолютно нейлва всичко тоя трейлър. Да, Марвелизацията я има, но къде би вършила работа тя, ако не във филм за Спайди! Аз съм супер доволен и от Холанд и от цялостния тон на трейлъра! Спайди ис бек!

    2. Кристиян, ти какво разбираш за Спайди от двата трейлъра? Щото аз почти нищо, освен че е фенбой на Тони Старк, от когото ни е дошло до гуша.

    3. Марти, ти какво искаш да разбереш от един трейлър … още повече за персонаж, който имаше N на брой ориджина и общо взето му знаем и кътните зъби 😀 Ми много ясно, че ще покажат атмосферата, тук таме някоя шегичка, пет-шест кадъра от екшън сцена и злодея. Това е, аре не ставай сноб(ит) :*

    4. Максче, не се обаждай, щото си аут ъф юр елемент. Длъжни са да покажат ебаси якия спайди, предвид именно провала с предишния. повече от всякога беше необходимо, за да ни върнат доверието. сега не само не го направиха, ами тотално ни/ме отказаха. И не се прави, знам, че няма да си закараш задника да го гледаш. ти щом за Гибсън не го направи, псевдофенче такова, за този изобщо не те пиша.

      аре бегай да защитаваш гери-никол :*

  5. Касабов помъдрява, другите изтрещяват все повече :(. Нямам идея как това нещо може да направи на някого дори минимално впечатление. На ниво Дисни Хана Монтана е…

    1. На Касабов му е писнало да гледа едно и също, поднесено по различен начин 🙂

    2. Аз буквално забравям, че тоя филм съществува. случва ми се за втори път. първият беше с последния Стар Трек, който трябва да спечели някаква награда за най-забравим трейлър. Много жалко, Спайди ми е любимият комиксов герой.

  6. Нямам търпение да го пропусна. Тая шаренийка ми е едно от последните неща в кино списъка за 2017.

    1. Аз пък реших, че си някакъв вътрешен човек 🙂