Тъй като имахме удоволствието да гледаме „Никой“ на Андрей Андонов още през пролетта, избързахме още тогава да споделим впечатленията си в ревю. Сега обаче филмът е поел към киносалоните и по този повод, разпространителите са изготвили официален трейлър. Преди имаше само тийзър, който също ви представихме.

Предлагаме сега да си припомните официалния синопсис и след това да видите първия трейлър:

Вера наскоро е загубила баща си и се е върнала в неговата къща в Родопите. Тони, нейният приятел и Таня, тяхна обща приятелка, я изненадват, пристигайки при нея. Неочаквано се появяват Ники и Лили, които се настаняват в съседната вила. Ники е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да купи и нейната. Вера се нуждае от подкрепа и съпричастност, но в следващите дни нейният устроен живот започва да се променя със забележителни последствия.

Интересно е да отбележим, че това е може би първият български филм, който изследва женската сексуалност и в който има лесбийска сцена. Поне ние не се сещаме. Другият интересен факт покрай този трейлър е, че отново ни се прииска да гледаме „Никой“ – нещо, което едва ли можем да кажем за друг български филм от тази година.

Между другото, не разбираме защо „Никой“ не участваше на тазгодишната „Златна роза“, където победител беше отчайващия „Безбог“. По какви критерии съдят и как отмерват журиращите, ще ни е интересно да научим.

noone-bg-plakat-20161206

Режисьор на „Никой” е Андрей Андонов, а в ролите ще видим Гергана Плетньова, Стоян Радев, Силвия Петкова, Йорданка Ангелова и Кристиан Милатинов

Премиерата ще е в началото на следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. „Безбог“ е отчайващ само в очите на тези,които не разбират нищо от кино

  2. „Никой“ беше приличен филм… а това „Безбог“ изглежда неприлично зле.

  3. Ако под изследване на женската сексуалност се разбира вмъкване на самоцелни голи сцени, да, може да се каже, че това е първият наш такъв филм. Иначе веднага, щом прочетох твърдението на Касабов, се сетих за няколко наши филма, които засягат темата и я третират по далеч по-задълбочен и адекватен начин. Относно лесбийската сцена не знам. Но и не считам, че е кой знае какво предимство за филма. И аз не смятам, че „Безбог“ заслужава хвалебствията и наградите, но чак да го наречеш отчайващ, при това в сравнение с „Никой“. Странно е, че толерирате толкова много този филм, при положение, че според пишещите в сайта българското кино не заслужава нищо друго освен презрение, а не се обръща внимание на наистина добри филми. Особено в сравнение с „Никой“. Според мен филмът е слаб във всяко едно отношение. Все пак има едно нещо в него, което смятам, че е много важно и ценно. Филмът е смел. Андрей има задълбочени познания върху езика и историята на киното и затова мисля, че грешките са следствие на опит да се търси нещо ново, нещо различно, да не се залага на сигурното, а да се намери лична изразност. Като цяло приемам този филм по-скоро като експеримент. За съжаление неуспешен експеримент, но важното в случая е смелостта да се опита. Което с малки изключения (дори трудно се сещам за примери) липсва в киното ни. Да не забравяме, че киното е правило големите си крачки благодарение на „безумни“ решения. Така че на това ниво „Никой“ печели уважението ми. Но все пак това си остава единственото му достойнство.
    Много би ми било интересно едно предаване за недостатъците в българското кино. Тъй като все се сещате да припомните за неговата нефелност, но само под формата на подмятания на язвителни коментари между другото. Ще ми е интересно да се разгърнете темата и да се съсредоточите върху истинските проблеми и посоките, които според вас биха го спасили.

  4. Малко силно е това „отчайващ“ за Безбог и то в сравнение с „Никой“… Определено не е голяма работа първият филм, но сравнявайки го с втория… Някакси се налага императив за огромна разлика в качеството на двата филма, което е много… странно, де да знам. 🙂 Малко силни думи, и двата филма страдат от редовната болест на 99% от претенциозните български филми.