Джейн Фонда и Робърт Редфорд - The Chase (1966)
Джейн Фонда и Робърт Редфорд – The Chase (1966)

За запознатите с романите на американския уважаван и награждаван писател Кент Харуф вероятно не е изненада, че по последната му творба „Our Souls At Night”, излязла през 2015 година шест месеца след неговата смърт, ще бъде направен филм. Да се представят на екрана малките, безбройни детайли, които конструират многоликото човешко ежедневие и уникалността на драматичните моменти не винаги е успешна идея, особено според почитателите на този автор, но със задачата са се заели продуцентите от Netflix – платформа, която доказа колко непреклонно държи на качеството – и на филми, и на телевизионни поредици. Има и още няколко елемента, които ще гарантират добрия резултат – режисьор ще бъде уважаваният от нас Ритеш Батра („Кутия за храна”, „The Sense Of An Ending”) и – може би най-важното – главните роли са поверени на две легендарни фигури в актьорската професия – Джейн Фонда и Робърт Редфорд.

Джейн Фонда и Робърт Редфорд

Всичко в „Our Souls At Night” (както и в останалите романи на Харуф) се случва в Колорадо и започва с едно неочаквано посещение от страна на Ади Мур (Фонда) при нейния съсед Луис Уотърс (Редфорд). Съпругът на Ади е починал преди повече от година, както и съпругата на Луис, и макар че градът е малък, двете семейства никога не са общували по между си. Децата им живеят далече, двамата се чувстват самотни в големите си къщи… Тя се опитва да създаде една нова връзка и да извлече най-доброто от времето, което им остава на тази земя.

Четиридесет години след „The Electric Horseman”, двамата актьори отново са заедно – за четвърти път – на екран. Излишно е да напомняме колко много ги харесваме (особено в „Barefoot in the Park”!) – дълбоко се прекланяме пред таланта им и упорството през годините, с което го доказват във всеки следващ филм. Адаптацията на романа е дело на Скот Нюстадер и Майкъл Х. Вебер („Вината в нашите звезди”), с роли във филма са още Брус Дърн, Джуди Гриър, Матиас Схонартс и малкият Иън Армитидж. Както вече споменахме, режисьор е Ритеш Батра, а филмът се очаква да излезе в платформата Netflix през 2017 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *