Изпълнен с надежда и красота – такъв е дебютният филм на Гарт Дейвис „Lion”, покорил всички есенни фестивали, на които беше показан след премиерата си в Торонто. След детайлите, споделени от първия трейлър на филма, дойде време за подсещане, че от днес може да бъде видян на екран във всички кина в Щатите и че Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд просто не може да пренебрегне в номинациите си подобна история, след като критиците го определят като „чудо”, „изключителен”, „приказка за любовта отвъд всякакви граници”.

В очакване на раздаването на „Златните Глобуси”, този кратък нов трейлър припомня защо би било прекрасно да се отделят няколко часа за среща с тази уникална и съвсем истинска история на кино.

https://www.youtube.com/watch?v=LJQtPjIk0GY

Сценаристът Люк Дейвис адаптира биографичната книга на Сару Брайърли „A Long Way Home”, а главната роля е възложена на чаровния Дев Пател, когото очакваме с нетърпение да срещнем отново, в очевидно предизвикателна и силно емоционална роля. Продължаваме да сме скептични само и единствено към участието на Руни Мара – в кадрите от трейлърите изглежда като персонаж, който е „пришит” и стои не на място в сюжета, дано това да не се окаже валидно за героинята й във филма. С номинации за поддържащи актьор и актриса, за най-добра музика и за най-добър филм все още не може да сме сигурни дали някой „Златен Глобус” ще бъде включен в актива на филма, но творбата на Гарт Дейвис (дизайнер и световно известен режисьор на реклами) определено се превръща във фаворит на публиката, като печели именно награди, присъдени от зрителите, на доста от фестивалите до момента.

Lion” разказва изключителната, истинска история на Сару Брайърли и неговата 25-годишна одисея… Будният петгодишен малчуган Сару Кан винаги е готов за приключение. Той гори от желание да помага на по-големия си брат Гуду, и го следва по петите навсякъде. Една нощ момчетата са разделени на една влакова платформа и вместо в родния Мадя Прадеш, Сару се оказва на хиляди километри разстояние, чак в Калкута. Самотен в странния град, Сару е прибран в сиропиталище, а след като го осиновява една австралийска двойка, той заживява в Тасмания. Години по-късно младият мъж е обзет от неистовото желание да открие корените си, като започва търсенето с образи от картите на Google Earth…

В ролята на малкия Сару е чаровният Съни Павар, а освен Пател и Мара, в актьорския екип участват още винаги прекрасната Никол Кидман, Дейвид Уенъм, Танища Чатерджи. Оператор е Крейг Фрейзъл, режисира Гарт Дейвис, а на 19 и 20 януари филмът тръгва на екран в Австралия и Великобритания, както и в други държави в Европа. И ние си пожелаваме среща с него на голям екран…

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments