Една поредица, за която сме споменавали още през пролетта на 2014, вече е готова – премиерата е предвидена за следващата събота, 7 януари, по ВВС One. Става дума за историята, написана по идея на Том Харди, баща му Чипс Харди и Стивън Найт („Peaky Blinders”, „Locke”), в която един мошеник-авантюрист на име Джеймс Дилейни се връща от Африка в началото на ХIХ век с 14 откраднати диаманта да търси отмъщение за смъртта на баща си.

Първият трейлър, представящ атмосферата на осемте епизода, ви го представихме в началото на отминаващата година – време е за едно още по-интензивно подсещане.

Taboo” връща зрителите през 1814 година – след дълги, предизвикателни пътешествия в различни краища на света, Джеймс Казая Дилейни пристига отново в Лондон и изненадва всички, които го смятат за мъртъв, защото предявява претенции да наследи каквото е останало от търговския бизнес на баща му. Дилейни отказва да продаде наследството си на Източно-индийската компания и решава да изгради своя собствена търговска империя, ала се намесва в опасна игра, която може да коства и неговия живот. Обгърната в конспирация, убийство и предателство, една тъмна семейна мистерия се разкрива във взривоопасна история за любов и измяна.

След такова описание и с обещанието за мрачна безпощадност, което струи от кадрите, имаме гаранция, че ако ни се прииска телепорт във времето и пространството – „Taboo” ще го осигури. Изпълнителен продуцент на проекта е самият Ридли Скот. В актьорския екип са включени още Джонатан Прайс, Майкъл Кели, Уна Чаплин, Стивън Греъм, Том Холандер, Дейвид Хейман, Джеси Бъкли, Джеферсън Хол, Франка Потенте, Марк Гатис и др. Първите четири епизода са режисирани от Кристофър Найхолм (датската поредица „The Killing”, „The Enfield Haunting”), за останалите отговаря режисьорът Андерс Енгстрьом.

Както споменахме, премиерата на „Taboo” по ВВС е на 7 януари, а ден по-късно ще може да бъде видян и на HBO GO.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *