Дори и да поддържа усещането, че нещо съществено все още липсва, първият поглед към атмосферата на „Blade Runner 2049” беше шокиращо вдъхновяващ – най-малкото за всички почитатели на оригинала, ултимативната класика на Ридли Скот. 35 години по-късно ще се появи готовата нова творба на Дени Вилньов, 35 години по-късно се срещат и Декард и К на Харисън Форд и Райън Гослинг.

Макар да сме супер-ревниви към всичко, което се случва около тази идея още от самото начало на зараждането й, никой от нас не забравя, че поколенията се сменят – и Вилньов, със съдействието на самия Скот и благодарение на превъзходния си екип, ще трябва да създаде филм, който да предизвика интереса на публика, която в продължение на години (вече) е „захранвана” с разнообразни, често повърхностни, екшън-франчайзи и комиксови истории.

Ясно е, че от продължението на „Blade Runner” не може да се очаква да се превърне в боксофис хит, но искрено се надяваме, че легендарните и горещите имена в екипа му ще провокират зрителите за среща на голям екран. И за да се стигне до там, вече е завъртяна неизбежната машина за реклама – на корицата на EW са познатият ни, почти грохнал Декард и младият К. Регистрираме сериозна твърдост в дуета сини погледи. Регистрираме странна безпомощност, която излъчва Декард от другата им съвместна снимка…

blade-runner-2049-ew-cover

Blade Runner 2049 (2017) L-R: Ryan Gosling and Harrison Ford

Blade Runner 2049 (2017) L-R: Ryan Gosling as K and Harrison Ford as Rick Deckard

Blade Runner 2049 (2017) Ryan Gosling as K

Blade Runner 2049 (2017) Ryan Gosling as K

Неизбежно е да допълним представата си за атмосферата на филма от този тип (очаквани) рекламни материали, но ще се опитаме да запазим възможно най-обективен поглед и да очакваме с дзен-спокойствие оформянето на вече заснетият материал от Вилньов, на когото вярваме (отдавна) безрезервно.

Ето какво гласи официалният синопсис от Alcon Entertainment:

Трийсет години след събитията в първия филм, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис К (Райън Гослинг) разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. След откритието си, К вече има мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш „ловец”, изчезнал от света в последните трийсет години…

Blade Runner 2049” е дело на режисьора Дени Вилньов, сценарият е конструиран от Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). Ролите във филма са разпределени между Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Силвия Хукс, Карла Жури, Макензи Дейвис, Джарет Лето. За визията отговаря един от най-великите оператори на всички времена – Роджър Дийкинс. Ще трябва да почакаме още деесет месеца, за да видим филма на 6 октомври 2017.

Blade Runner 2049 (2017) L-R: Ridley Scott and Harrison Ford on the set

Blade Runner 2049 (2017) Director Denis Villeneuve on the set.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Първата снимка е много бляк, все едно е от римейка на „Зов за завръщане“. Тоя кифльок Армас дано не повреди филма.

    А тоя грохнал алкохолик Форд дано го утрепят в началото.

    1. Що толкоз хейт, не ми е ясно.
      И Армас, освен визуално, е добра актриса. Защо да не се „развие“ в този филм?
      Навремето Sean Young също е била „никоя“ и „кифльок“, обаче у Блейдеца цепи. (Подозирам, обаче, че по-скоро Mackenzie Davis ще има подобна на нейната роля, отколкото Ана).

    2. абе, виж снимката бе, човек, баси генериката. кадърът е на люк бесон, заклевам се!

    3. Барната снимка за списание. Ху керс. 🙂

  2. Ana de Armas е като някой руски курвендел на първата снимка. И май по принцип момата си има тоя вайб. Нека да не я сравняваме със Шон Янг 😀 Но Ридли е голям и героинята и вероятно ще е някоя секс труженичка.

    1. Първо, пише се „с“, а не „със“. 🙂
      В „War Dogs“ и „Hands of Stone“ такъв „вайб“ не усетих, а първата снимка е толкова зле и на ниво „шайни мегъзин“, че не разбирам, защо изобщо се коментира. Като я видя в скрийншот от филма, тогава може да кажа нещо друго, обаче засега мога и ще си я сравнявам с Шон Янг. 🙂

  3. Тия кадри са нарочно лъснати, че да крещят на кежуълите, които не знаят за кво иде реч „Вижтеее, колко неон и ленс флеър! Това е някакъв шайни нов сци-фи филм!“. Ние си знаем, обаче! 🙂 Само се надявам от студиото да дадат нужната свобода на Вилньов, да си го направи филма, както той си иска. Както е било и досега, а не в стил Дисни, да се мешат и да решуутват половината филм. Вчера разбрах също, че лентата ще е R-rated, което допълнително ме нахъса! 🙂