В края на август видяхме първите снимки от „The Belko Experiment” на Грег МакЛийн („Rogue”, „Wolf Creek”) и Джеймс Гън („Slither”, „Пазители на галактиката”), който разказва за група от 83-ма американски работници в Сао Пауло, Бразилия, които се оказват впримчени в убийствен капан на работното си място. Те са принудени от анонимен глас по високоговорителите да вземат серия от морални решения и да се превърнат или в убийци, или в жертви.

Предвид жанра, конкретната история и творческия екип, тогава филмът определено ни заинтригува, но предпочетохме първо да видим трейлър и да чуем отзивите от Торонто (където беше премиерата му), преди, така да се каже, да се ангажираме официално. Е, от вчера и двете неща са вече факт и е време за решения.

https://www.youtube.com/watch?v=qZNfwayNLL0

Изглежда точно както звучи на хартия и както очаквахме: B-movie хорър-трилърче с доста насилие и без особени интелектуални претенции – някак не можем да приемем на сериозно, че зад всичко това се крие някаква метафора за корпоративния офисен живот и скритите във всеки желания да утрепе шефа си или някой досаден колега.

Отзивите от Торонто като цяло са смесени, но феновете на жанра са доволни, а и филмът беше един от първите, закупени за разпространение, така че явно не става въпрос за тотална брадва. С две думи, на базата на видяното и на дочутото, смятаме да му дадем шанс, без обаче да очакваме нещо специално. Една жанрова разтуха и толкоз!

Режисьор на „The Belko Experiment” е Грег МакЛийн, а сценарият е дело на Джеймс Гън. В ролите са Тони Голдуин, Дон Галахър джуниър, Адриа Архона, Джон С. МакГинли, Шон Гън, Майкъл Рукър, Дейвид Далмастайн, Ейбрахам Бенруби и други.

Премиерата е 17 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *