Жауме Балагеро режисира Кристофър Лойд в eкpaнизация по Хосе Карлос Сомоса
Жауме Балагеро режисира Кристофър Лойд в eкpaнизация по Хосе Карлос Сомоса

Испанецът Жауме Балагеро, един от режисьорите на демоничната зомби поредица „[REC]“, се захвана с любопитен проект – отскоро текат снимките на трилъра със свръхестествени елементи „Muse“, който е адаптация по романа „La dama número trece“ на сънародника му Хосе Карлос Сомоса. Сюжетът разказва за университетски професор по литература, който след неочакваната и жестока смърт на приятелката си започва да сънува всяка нощ повтарящ се кошмар. Сънят всеки път проследява зловещото и брутално ритуално убийство на мистериозна жена, а след като видението му един ден се превръща в реалност – трупът на същата тази жена е открит при идентични обстоятелства – преподавателят започва свое разследване на случая, което го отвежда в мрачните и опасни коридори на вековното изкуство…

Хосе Карлос Сомоса
Хосе Карлос Сомоса

Muse“ е и новият актьорски ангажимент на култовия щатски образ Кристофър Лойд, когото познаваме най-вече от трилогията „Завръщане в бъдещето“. Към него ще се присъединят Джоан Уоли, Елиът Кауан, Франка Потенте и Леонор Уотлинг. Продукцията ще продължи около девет седмици и ще обиколи Ирландия, Белгия и Испания, a из интернет вече има постер с не кой знае колко лачено качество:

Плакат на филма „Muse“
Плакат на филма „Muse“

Сомоса е познат у нас с бестселъри като „Клара и сянката“, „Стръв“ и „Ключът към бездната“, но за съжаление „La dama número trece“ все още не е издаван на български език. Екранизацията му „Muse“ вероятно ще се появи по европейските екрани в края на следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *