Първи трейлър на „Transformers: The Last Knight”

от на 2016-12-06
 

transformers_the_last_knight_xlg

За десет години (не е за вярване, но първият „Трансформърс” дебютира през 2007 г.) интересът ни към поредицата за трансформиращите се извънземните роботи намаля драстично – не защото сме пораснали и вече не се впечатляваме от лъскави колички и железен млат, а защото авторите, начело с Майкъл Бей, вече не са способни да предложат нещо интригуващо и вълнуващо. Колкото повече нови елементи, разширяване на митологията и бомбастичен екшън, разрушения и специални ефекти вкарват, толкова по-безлично става всичко.

Перфектната илюстрация на това обезличаване беше последният филм „Трансформърс: Ера на изтребление”, който беше първият от поредицата, който ни остави безчувствени дори и на ниво безсмислено забавление. Точно затова не бяхме (и продължаваме да не сме) никак ентусиазирани за предстоящото му директно продължение „Transformers: The Last Knight”, който на хартия звучеше дори още по-пренатоварен (във всяко едно отношение) от своя предшественик.

Резултатът от тази липса на ентусиазъм е, че досега не сме посветили нито една новина на „Transformers: The Last Knight” – нито снимки, нито сюжетни подробности не успяха да ни изкарат от състоянието ни на тотална незаинтересованост. С дебютирането на първия тийзър трейлър на филма продължаваме да сме в същата позиция, но в името на някаква (псевдо) професионалност сме длъжни да ви го представим.

Гледайки трейлъра се чувстваме точно както след „Ера на изтребление”. Не откриваме в себе си дори следа от някакво чувство на вълнение, даже и по отношение на екшъна и ефектите. А след като дори и триглав железен змей не може да ни развълнува за този филм, не знаем какво би. Със сигурност не и някакви нелепици за средновековието и рицарите, които щели да разкрият повече за произхода на трансформърите и връзката им със Земята (йей, още „ретконинг”, колко вълнуващо!), а още по-малко пък продължаващите страдания на Кейд Ягър (Марк Уолбърг) и останалите хора.

плакат

Режисьор на „Transformers: The Last Knight” е Майкъл Бей, а в ролите са Марк Уолбърг, Антъни Хопкинс, Джон Гудман, Джош Дюмел, Лора Хадок, Изабела Монер, Станли Тучи, Джон Туртуро, Питър Кълън, Сантяго Кабрера и други.

Премиерата е 23 юни 2017.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Пламен
  2016-12-06 at 11:36

  Единствения филм от поредицата, който толерирам и то, защото поради някаква причина ми е страхотен гилти плежър е Transformers 3. Двойката и четворката не ми се ще дори да ги коментирам.
  Честно казано от първия почти нищо не помня.

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2016-12-06 at 11:49

  #къдееРоузи?! :(

  Отговор

  • Riddick
   2016-12-06 at 12:39

   абе и не Йегър дъщеря му си ста’а, ама за Роузи +1000


  • UZUMAKI
   2016-12-06 at 12:44

   Роузи я нямаше и в четвъртия филм – още една причина той да е (засега) най-малоумният в поредицата.


 • MartyMcfly
  2016-12-06 at 12:38

  В този псевдосайт о,(всъщност нещастно блогче на застаряващи комплексари и техните кифли от женски род) продължават да говорят за кино без да разбират че малоумното им мнение нищо не значи. Това че нещо не ви харесало и айде да плюем за да заблудим публиката. Един съвет – когато направите една стотна от приходите на последния Трансформърс, тогава да давате акъл! Поредицата може и да не е“арт“ като българско кинолайно, но поне не харчи нашите данъци и хората я гледат и плащат за това. И за мен „50 нюанса сиво“ е някакъв кинокошмар но филмът докара повече от стабилни приходи и и хоп – бе заснета втора част. Тъпо но това е кинобизнесът. Няма нищо общо с псевдорабирачи от вашия тип които са гледали най много десетина филма накуп и след това да имат претенции. Може да ме нареждате за мнението ми но фактите са неоспорими.
  Поздрави

  Отговор

  • penzata
   2016-12-06 at 13:18

   На теб ти препоръчвам повече скандинавски филми с „гномчета“ и „тролчета“. Може би, един „Trollhunter“.
   По-здрави.


  • poolcho
   2016-12-06 at 13:24

   Докато смяташ нещо за „кино“ по това колко пари носи, никога няма и да разбереш истинския смисъл на „кино“.

   Със здраве.


  • UZUMAKI
   2016-12-06 at 13:34

   Аматьорчето МакФлай е отколешен капут, който периодично се сеща колко ни мрази, когато нахраним праведно някоя от любимите му чекии, с което само показва как всъщност редовно ни чете и посещава, изкушавайки се да ни обясни някакви нефелни неща в поредния си коментарен фейл – всеки път, по-нелеп от предния. 😀 Според мен подобни клоуни са необходими за всеобщия entertainment, така че дано продължи да се излага с плонж и занапред.


  • 2016-12-06 at 14:31

   и аз ли съм „застаряващ“? :(


  • radi
   2016-12-06 at 14:37

   Касабов, ти не си, ти си младата надежда :)


  • 2016-12-06 at 14:43

   Тогава ще си позволя да кажа, че този трейлър не е чак толкова лош и петият филм може да се окаже по-добър от предишните. : ) (не съм гледал 4-ката, засега първият ми е най-приемлив).


  • Liubo Ursiny
   2016-12-06 at 16:15

   Марти:

   Добре.


  • MartyMcfly
   2016-12-07 at 03:04

   Я Узумакито се засегнал нещо ! Опитваш се да сричаш ли хихи ?! Пич да знаеш откажи се, не разбираш нито от кино нито от хора!
   П.П. Касабов, не беше за теб фразата за „застаряващите“
   Поздрави


  • UZUMAKI
   2016-12-07 at 07:49

   Засегнал съм се? Сричам? Хихи? Ти верно си ебати левака – мисли бе, Макфлай, мисли! 😀


 • radi
  2016-12-06 at 13:38

  Струва ми се, че ще е по-добър от 4-ката

  Отговор

 • Кристиян
  2016-12-06 at 16:26

  @касабов – Там е работата, на Трансформърс, винаги трейлърите им са пръскащи… за разлика от самите филми 😀

  Отговор

 • сашо
  2016-12-06 at 16:29

  Няма да ми обиждате изабела,изобщо не е кифла,уникална актриса е!

  Отговор

 • Gogoto
  2016-12-06 at 18:22

  Целия франчайз ми е бил доста meh по принцип. Не го мразя като повечето народ, но ми е принципно безинтересен като цяло. Първия филм ми беше интересен най-вече заради доста добрите ефекти, баталните сцени и най-вече заради носталгията ми по CG сериалчето Beast Wars, но от там нататък прекалено безлично стана всичко, а последния заора дъното и успя съвсем буквално да ме приспи. Силно се съмнявам този даже и като „гилти плежър“ да успее да се класира…
  А беше време, когато Майкъл Бей правеше запомнящи се и увлекателни екшъни.

  Отговор

 • LGG
  2016-12-06 at 21:24

  Не е лесно да направиш филм. Още по-трудно е да направиш филм с бюджет над 200 милиона долара. Не защитавам Майкъл Бей, както и поредицата, но колкото и налудничаво да звучи за някои хора, за мен той е един от най-добрите режисьори EVER! Ако оставим настрана умопомрачителния сценарий, расизма и инфантилните шеги, чисто и просто като визуален спектакъл и режисура наистина Бей е един от най-добрите в кинобизнеса. Никой не може да отрече това, колкото и да се захваща за цифри и чужди оценки на филмите му.

  Никой режисьор не тръгва да прави филм с надеждата, че ще е лош. Ние сме тези, които преценяме дали е добър или не. За мен цялата поредица на „Трансформърс“ е забавна визуална измишльотина, с която можеш да си прекараш добре в киносалона (или вкъщи) ако няма какво друго да се гледа. Със сигурност е за предпочитане пред последните филми на Адам Сандлър или някоя от частите на „Здрач“ (мое мнение). Идва ли в повече на моменти? – Да! Ще отида ли да гледам новия филм на възможно най-големия екран? – АБСОЛЮТНО ДА! 😉

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2016-12-07 at 08:16

  Нещо леко встрани от темата:

  There’s no doubt that there are lots of directors out there trying to land a gig at Marvel and DC, but Michael Bay is not one of those directors. He has no interest in directing that kind of films, and when talking to Collider in an interview, he explained why:

  „I wouldn’t want to, it’s not my thing, it’s just not my gig. I don’t ever wanna take someone like a third of something or second of something. I gotta do my own thing, because the most fun is when a real director creates the world. You know, you talk to Ridley Scott, one our favorite things to do is to create the world. Steven Spielberg, create the world. That is what it’s about. If I were to do something I would have to redo it my way.“

  Отговор

 • 2016-12-07 at 12:01

  Не мога да разбера, защо от такъв тип филми очаквате страшно много отговори на въпроси, които не се задават, и очаквате да бъдат зададени? Цялата поредица е трепач и се радвам, че все още Бей има желания да я развива. От към визия просто няма подобен тип филми и дано още да прави по много от него. Такова забавление не се гледа всеки ден и все още си ги пискам от време на време за разтоварване. Супер разтоварващо удоволствие носят. Леки, глуповати, ефекти на макс, супер фантастични идеи…Какво му трябва на чавек в кино салона повече? За мен Бей е наистина един от най-перфекционистките режисьори и всичко е винаги от към реализация на ниво. И както се вижда от горния пост от интервюто с него, не иска да се занимава с пълната пародия на съвременно кино – комиксовите филм. За мен също са отврат и ако не е кинематографичната ценност в тях нито един не бих гледал. Пълен провал са. Това не е кино, а пародия.

  Отговор

  • Liubo Ursiny
   2016-12-07 at 17:41

   „…и ако не е кинематографичната ценност в тях нито един не бих гледал. Пълен провал са. Това не е кино, а пародия.“

   Добре.


  • 2016-12-07 at 23:40

   Ей, тук имам заклет фен мамка му…:) Със всичко е съгласен хахаах
   Това е много „добре“… :)


  • Gogoto
   2016-12-08 at 12:54

   Никой не е тръгнал да търси ултимативните отговорина всички екзестенциални въпроси за вселената във филмите на Майкъл Бей и в поредицата за Трансформърс конкретно. Дори и на Путьо Марийкин от село Долно Нанагорнище му е пределно ясно, че такъв тип филми се правят предимно за фенски гъдел и забавно зрелище. Тънкия момент е, че Трансформърс поредицата се проваля точно в идеята си да е наистина увлекателен летен блокбъстър, защото колкото и тона ефекти и експлозии да сервираш няма как да се компенсира хилавия копи-пейст сценарий, дърварските изпълнения на актьорите, клишетата на килограм (и то даже от най-евтините такива) и прочее безинтересност, която блика от поредицата. Супергеройските филми като развлекателни блокбъстъри успяват в по-голямата си част да заобиколят тея пороци и да накарат публиката да проявява дълготраен интерес към тях именно заради разнообразните подходи на всяко едно студио към всеки един проект, което просто липсва тука, всеки път е „повече от същото“. Може и причината да се крие в елементарния факт, че технически погледнато комиксите са си литературен източник със ОГРОМНО количество истории за разказване, които да служат за основа на сценарий, докато трансформърите са си… еми пластмасови играчки и толкова. Всеки сценарий базиран на тях си е в повечето случаи смукане на пръсти.
   Далеч съм от мисълта, че едва ли не новия Трансформърс ще е финансова брадва, ясно е че ще направи пари, но все пак…


 • Георги
  2016-12-18 at 22:42

  Спокойно можеше да спестите обявяването му, без извинения.
  Некви клиширани бозички нонстоп.
  Апокалиптични картини на разрушени стадиони и влажни погледи, в стил „Малката булка“. И МаркО Уолбърг с перфектно изправената си, ухаеща на череши, косица, в битка за спасяване на вселената.
  Хайде леки работи.
  Със здраве!

  Отговор

Коментирайте