Вероятно определен процент от зрителите на новите приключения на Гру от „Аз, проклетникът” ще се сетят за „Мегаум” от преди … 7 години, обаче спомняте ли си как завърши онзи филм на DreamWorks Animation за шантавия извънземен злодей с голямата синя глава? Мдам, с една култова 80-тарска песен, която Illumination Entertainment нямат нищо против да използват като лайтмотив в първия трейлър на „Despicable Me 3” и (до голяма степен) да идентифицират новия карикатурен злодей с нея.

Честно да си признаем, вече (отдавна) сме забравили сюжетните линии на първите две „проклетии”, но затова пък (или защото е най-скорошен?) си спомняме добре как минионите – самостоятелно и в различни исторически епохи – си търсеха подходящ злодей, докато не намериха Гру. Споменатите три филма заедно, до момента са акумулирали приходи от 2,6 милиарда долара – така изглежда притегателната сила на Illumination анимациите! Ето и първият трейлър на „Despicable Me 3”.

Макар да таим известен скептицизъм към „Ела, изпей!”, дело на същото студио, до момента всичките истории за Гру и компания са били… забавни и приятни. В третата част Стив Карел отново озвучава остроносия дългуч, компания му прави Луси с гласа на Кристен Уиг, а насреща му дъвче дъвка и пордежда Рубик-бомбички не кой да е, а страховитият (най-вече с вкуса си към дрехите!) Балтазар Брат. Най-забавното в случая е, че този герой е озвучен от създателя на „South Park”, самия СтанТрей Паркър.

Както отбелязват доста колеги, хуморът на поредицата („Аз, проклетникът”, не „South Park”!) си е предимно детски, шегите и закачките са тип слапстик, а конкретният бански костюм от розова гума в края на трейлъра – нелеп. Да видим как ще се отрази на третата част Трей Паркър!

Режисьори на поредната рисувана шантавелящина на Illumination са Пиер Кофин и Кайл Балда, със съдействието на Ерик Гилън; сценарият е написан от Чинко Пол и Кен Дарио. В актьорския екип на филма участват още Миранда Косгроув, Дана Гейър, Нев Шарел, Стив Куган, Джени Слейт и Джули Андрюс.

Премиерата на „Despicable Me 3” се очаква догодина – 30 юни 2017.

TREY PARKER voices Balthazar Bratt in Illumination Entertainment and Universal Pictures’ Despicable Me 3, in theaters on June 30, 2017. Credit: Illumination Entertainment and Universal Pictures

2458_gru_with_diamond_02r 2458_tp_00101r 2458_tp_00016r 2458_gru_and_lucy_on_motorcycles_01r despicable-me-3 despicable-me-3-trey-parker

despicable-me-3-poster-379x600

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. На мен първите две части на „Despicable Me“ са ми ужасно забавни, но филмът за минионите, или както там се казваха, беше боклук.

  2. Първият филм е чудесен, особено кражбата на луната. От втория нищо не си спомням, а минионите действително са пълен боклук. Вероятно третият ще се завърти отново около тях и ще е форгетабъл. Дано Паркър вдигне нивото на кретения, че да е поносимо това иначе излишно продължение 🙂

    1. Не е излишно мой човек, не е…
      1 милиард долара гарантирани никак не са излишни….

    2. След 3-тата част, може би ще последва Ледена епоха 🙂 (ще върви надолу)

  3. Не съм гледал ни един от споменатите филми, но едно нещо не ми излиза от ума и това е поразителната прилика на тоя в лилавия костюм с младия Етиен Леви.