Писали сме за съвместния проект на Мартин Скорсезе и Леонардо Дикаприо, адаптация по бестселъра на Ерик Ларсън, „The Devil In The White City”, преди цели шест години. Дуото, което има зад гърба си вече цели пет филма, имаше проблеми със стартирането на продукцията, което за нас е изненадващо, предвид успеха на „Вълкът от Уолстрийт“. Докато сме в нетърпеливо очакване за „Мълчание“ обаче, получаваме  страхотната новина, че все още има надежда скоро да видим тандема отново в действие.

The Devil In The White City” разказва за доктор Х.Х. Холмс, известен като един от първите серийни убийци на Америка, примамвал и измъчвал жертвите си в своя „Убийствен замък”. Книгата на Ларсън проследява едновременно „кариерата” на Холмс и създаването на Световния панаир в Чикаго през 1893 г.

Ето какво сподели скоро Скорсезе отново бъдещето на проекта:

„В момента се работи по сценария. Едно от нещата, които трябваше да дам на пауза през последните шест месеци бяха срещите ми за сценария. Искат да започна отново през януари и да видим дали ще намерим начин да разкажем тази толкова невероятна история“.

Много се надяваме да видим толкова зловеща история от един от любимите ни режисьори. За съжаление, едва ли ще се случи скоро, предвид натоварения му график и фактът, че преди това му предстои „The Irishman”. Не ни е приятно да го признаем, но Скорсезе е вече на 73 и не се знае колко години остават, преди да се оттегли от киното (песимистичните му забележки по-горе не помагат). Иска ни се с Дикаприо да заснемат поне още един филм заедно, защото досега не са ни разочаровали нито веднъж.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *