Според думите на Понг Джун Хо („Mother“, „Snowpiercer“) пред EW би било добре, ако хората не се отнасят към „Оkja” като към „филм за/с чудовища” – той пояснява, че съществото от заглавието всъщност е „много свито, срамежливо и интровертно създание. Това е уникално животно, каквото не сме виждали до момента”. Най-новата творба на корейския режисьор е написана от него в съавторство с Джон Ронсън („Frank”) и може да бъде определена като „дръзко приключение в глобален мащаб” – проследява едно момиче на име Миджа (Со-Хьон Ан), което се опитва да предотврати отвличането на най-добрия й приятел от мултинационална компания. А приятелят й е едно гигантско животно на име Okja.

Новият поглед към филма предлага частица от стори-борд, в която персонажа, изигран от Лили Колинс – Red, тича по улиците на Манхатън. Джун Хо пояснява, че тя е член нa група активисти, които защитават правата на животните. Екипът е снимал във Финансовия квартал – „на Уол Стрийт, в сърцето на капитализма!”, отбелязва режисьорът. „Дори и отвън да изглежда, че това е една история за животно, в самата си същност това е сюжет, посветен на капитализма”. Освен това жанрово „Okja“ смесва научната фантастика и хоръра – луд-ни-ца!

okaja

Ще ни бъде супер-интересно да проследим какво ще се случи с този проект на корейския режисьор и най-вече – какво внимание (и разпространение) ще получи. От една страна, когато работиш в сътрудничество с Netflix, получаваш по-голяма творческа свобода, но проблемът е, че компанията до момента няма голям хит, който да се е представил подобаващо на голям екран, както и пред публиката на стрийминг услугата. С „Okja” това е възможно да се поправи.

В актьорския екип участват Джейк Джиленхол, Тилда Суинтън, Джанкарло Еспозито, Пол Дейно, Со-Хьон Ан, Лили Колинс, Даниъл Хеншъл, Кели Макдоналд, Девън Бостик, Стивън Йеун, Шърли Хендерсън. Подсещаме също така, че оператор е Дариус Конджи, а сред изпълнителните продуценти е Брад Пит.

Очаква се „Okja” да бъде пусната по Netflix през лятото на 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *