Малко след като Деймиън Чазел за втори път влезе в колективното киноманско съзнание с прекрасния „La La Land”, получаваме информация за отдавна подготвяния “First Man”. Режисьорът на „Камшичен удар“ ще работи по сценарий на Джош Сингър („Спотлайт“), а в главната роля ще влезе Райън Гослинг. Снимките би трябвало да стартират в началото на 2017 година, а филмът ще е адаптация на биографията на Армстронг, която е дело на Джеймс Хенсън.

Вижте за какво става въпрос:

Когато „Аполо 11“ се приземи насред лунната пустош през 1969 година, първият човек на Луната се превърна в легенда. В “First Man”, Хенсън изследва живота на Нийл Армстронг. Базирана на повече от 50 часа интервюта с уединения Армстронг, който дава ексклузивен достъп на Хенсън до лични документи и семейни източници, тази „великолепна панорама на втората половина на американския XX век“ е несравнима биография на една американска икона.

След завръщането си на земята Армстронг е удостоен за монументалното си постижение. Освен това остава неразбран. Подвизите на инженера, пилот и космонавт отдавна възбуждат публичното въображение, но благодарение на свободата на достъп до лични документи и близки приятели, която получава Хенсън, тази биография е първият сериозен опит за анализ на живота на американска знаменитост, променила света.

Посредством завладяващ наратив, изпълнен с разкрития, Хенсън пресъздава пилотската кариера на Армстронг – от 78-те бойни мисии като военноморски авиатор, летящ над Северна Корея, през ключовите му трансатмосферни полети в ракетата X-15 до пилотирането на Gemini Vill и първото скачване в космоса. Вследствие на тези ключови събития, Армстронг изглежда, както майка му Виола обяснява: „от момента, когато беше роден – дори преди това – синът ни някак беше призван за мисията „Аполо 11“.

За пилот, който е бил по-загрижен за полета до Луната, отколкото за разходката там, Хенсън заключва, че Армстронг, редом с жена си и децата си, е дал своя дан. За 45 години след кацането на Луната, слуховете за неговите копнежи за междупланетарно пътуване, религиозни убеждения и личен живот не са секнали.

В своето проникновено проучване, Хенсън адресира комплексното наследство на “First Man” като космонавт и като човек, оформяйки портрет на велик, но неохотно превърнал се в герой човек, който ще остане в историята като най-известния космически пътешественик.

Няма какво да коментираме – харесваме Гослинг, Чазел и особено легендарния Нийл Армстронг, така че просто нямаме търпение да видим какво ще се получи от колаборацията.

Уик Годфри и Марти Боуън ще продуцират филма, а Айзък Клауснър ще е изпълнителен продуцент. Хенсън ще бъде ко-продуцент, а Сара Скот от “Universal” ще надзирава проекта за студиото.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *