Вече никой не намира нещо странно в рециклирането на идеи и сюжет-чета от/в Холивуд – само добавяме вече известна информация за пълнота на „трепетното очакване” по следващия натъпкан с високоплатени актьори… „купон”? Все още не сме наясно как да характеризираме забавата, която се готви да спретне Гари Рос с „Осемте каки на Оушън” (или както там ще го кръстят „Ocean’s Eight”) – че ще е обир, обир ще е, ама дали ще има претенции за екшън (воден от Сандра Бълок?!) и/или комедия – все още публиката тъне в неизвестност. Не че я интересува кой знае колко, де… Снимките вече се случват, действието както знаем, се развива в Ню Йорк, а в екипа, освен Мат Деймън с камео-поява, ще се включи и Деймиън Луис, при това в ролята на злодея и/или жертвата, набелязан от женската банда.

Британският актьор „пробива” в Щатите с „Homeland” на Showtime („Златен Глобус” през 2013 за най-добър актьор), а в момента участва в „Billions” на същия канал. Наскоро той получи страхотни отзиви (както и номинация за „Златен Глобус”) за ролята на Хенри VIII в поредицата „Wolf Hall”.

Сценарият на „Ocean’s Eight” е дело на Оливия Милч, а Бълок се явява сестра на Дани Оушън, като Кейт Бланшет е нейната дясна ръка. В тяхната банда са още героините на Хелена Бонам Картър, Ан Хатауей, Сара Полсън, Минди Колинг, Аквафина и „Раханчето”, както нашата Институция галено си нарича Риана. Споменава се също, че ще се появи и Дакота Фанинг. Според различни спекулации, в основата на които не са „трохи” от сценария, а по-скоро догадки, героят на Деймиън Луис всъщност ще се окаже… бившият на героинята на Сандра Бълок. Предвидимо?

Ocean’s Eight” е продуциран от Стивън Содърбърг и режисьора Гари Рос, изпълнителен продуцент е Сюзан Екинс. Филмът се очаква да е готов на 8 юни 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *