Радваме се, че все повече хорър класики получават реставрирана Blu-ray версия. Освен, че звукът и картината позволяват да чуем/видим неща, които досега не са ни правили впечатление, тоновете допълнителни материали, поместени на диска, са чисто злато за киноманския ни дух. Такъв беше случаят с реставрирания „Dawn Of The Dead“ на Джордж А. Ромеро, където пръст имаше Николас Виндинг Рефн, чийто филм „Неоновият демон” все още населява кошмарите ни.

Всъщност филмът на Рефн, както споменахме в нашия видео разговор по темата, е силно повлиян от класиката „Suspiria” на Дарио Ардженто. Не сме особено развълнувани, че се подготвя римейк на филма, дори след като Джесика Харпър се присъедини към проекта, но за да се докопаме до реставрираната версия, бихме продали и душата си.

Класиката на Ардженто ще отпразнува 40-годишнина с 4K версия в родината си Италия между 30 януари и 1 февруари. Ето какво сподели самият режисьор:

„Нямам търпение да го видя на кино отново с всички млади хора, които ще го гледат за първи път.”

От Variety ни предоставят трейлър за новата версия. Вижте го:

Ако не сте запознати с историята (срам за вас!), ето един кратичък синопсис:

Сузи Бениън, американска балерина, е приета в престижната академия на мадам Бланк във Фрайбург. Още с пристигането си, Сузи вижда как друга студентка бяха от училището. Това е първият сигнал за ужаса, който я очаква.

Филмът се очаква да бъде показан и на фестивала в Берлин догодина, който започва на 9 февруари. Ако ви се намират няколко билета, няма да откажем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *