„1922“ по Стивън Кинг се сдобива с главни актьори

 

Все още малко се знае за адаптацията по новелата „1922“ на Стивън Кинг, но вчера разбрахме, че Томас Джейн („The Mist“) и Моли Паркър (“House of Cards”) са били избрани да изиграят главните роли. Филмът е продуциран от Netflix, които не спират да бълват нови качествени продукции и скоро просто ще си теглим ножа, ако продължим да изоставаме със същото темпо.

През последната година Стивън Кинг се радва на огромен интерес от страна на продуцентски компании, може би поради небивалия успех на силно повлияния от неговото творчество „Stranger Things”. Цели четири негови произведения биват адаптирани в момента – някои за малкия екран („1922“, „Играта на Джералд”), други за големия („То“ и „Тъмната Кула“, по който се разработва и потенциален сериал).

„1922“ е новела, включена в сборника „Зъл мрак, угаснали звезди”

„1922“ е повест, включена в сборника „Зъл мрак, угаснали звезди”

1922” е историята на Уилфред Джеймс, който през 1922 година признава, че с помощта на сина си, е убил своята съпруга Арлет. Скоро след това Уилфред започва да получава халюцинации и да вижда духа на жена си. Сюжетът се разказва от първо лице и по този начин ни кара да се чудим дали Уилфред полудява или казва истината. Томас Джейн ще играе ролята на Уилфред, а Моли Паркър ще влезе в образа на Арлет.

Това е втори проект на Netflix, който е адаптация по произведение на Кинг. Първият е „Играта на Джералд”, който ще бъде режисиран от Майк Фланаган („Ouija: Origin of Evil”). В главните роли там ще влязат Карла Гуджино („Watchmen”) и Брус Грийнуд („Star Trek”).

Все още очакваме Netflix да обяви дата за премиерите на двата филма, но малкото което имаме вече е достатъчно, за да ги очакваме с нетърпение.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте