Дълъг и каменист е пътят към подобаващ биографичен филм за иконичния Фреди Меркюри. Според Variety, Рами Малек е потвърдил участие в главната роля на “Bohemian Rhapsody” – дългоочакваният опит да се разкаже историята на неповторимия рок музикант, погубен от СПИН на 45-годишна възраст. Освен Малек, Брайън Сингър изглежда се гласи да режисира, като това би бил първият му опит извън комиксовите филми от 2008 година насам (последният му не-комиксов филм беше приличния „Операция Валкирия”).

Предвид безкрайно дългия development hell, в който цикли филмът от около десетилетие, няма да бързаме да му възлагаме надежди. Дълго време Саша Барон Коен се гласеше да изиграе Меркюри, което хвърли обсесивните фенове на групата в дива паника, като за първопричина се изтъкваше фактът, че Queen не е просто готина рокгрупа с 2-3 популярни песни в Spotify, а безпрецедентно музикално събитие. Мнението на феновете споделяше и легендарният китарист на групата – Брайън Мей, и резултатът беше повсеместно отрицание Коен да поеме главната роля.

Харесваме Рами Малек не само заради надценения „Mr. Robot” и ако проектът изобщо влезе в продукция, ще ни е любопитно да видим как би се справил с ролята. За Брайън Сингър обаче не сме толкова сигурни, но може би ще е интересно да видим как резонира работата му по X-men вселената с биографична драма за един от хората, оформили ритъма и атмосферата в края на XX век. Колкото и налудничаво да звучи!

Засега няма никакви подробности върху кои аспекти от живота на Фреди Меркюри ще се фокусира филмът, но както винаги, ще ги споделим с вас при първата им поява.

rami-malek-20161106

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Брех, тва е гейчето от Войната вкъщи. Може и да го докара на гей Фреди, ама Фредката е бисексуален обаче.

  2. Екстра изглежда Малек на first look-а. Според мен сто на сто ще направи размазваща роля, познавайки го от „надценения“ Mr. Robot (подобен кинаджийски заснет сериал, каквито и дребни проблеми да има на други места, по мое мнение съвсем заслужено си получава хвалбите).

    А Брайън Сингър по не една причина смятам, че ще се справи повече от добре. Въобще – струва ми се, че филмът ще е як.