Your Name.
Your Name.

Вчера Американската академия за киноизкуство и наука обяви, че рекордните 27 пълнометражни анимации са кандидатствали за правото да бъдат номинирани и евентуално да спечелят „плешивия златен чичко” за най-добър анимационен филм на предстоящите 89-ти награди „Оскар”.

Също като миналата година се прави уточнението, че това са само предложения за „consideration” и не всички заглавия са изпълнили изискването за кино разпространение, което да им позволи да достигнат до гласуване и евентуална номинация. В зависимост от това колко филма изпълнят условията на Академията, броят номинации може да варира от две до пет. За да са пет, 16 или повече от тези 27 заглавия трябва да покрият изискванията.

Ето и пълния списък със заявените кандидатури:

„The Angry Birds Movie”
„April and the Extraordinary World”
„Bilal”
„Finding Dory”
„Ice Age: Collision Course”
„Kingsglaive Final Fantasy XV”
„Kubo and the Two Strings”
„Kung Fu Panda 3”
„The Little Prince”
„Long Way North”
„Miss Hokusai”
„Moana”
„Monkey King: Hero Is Back”
„Mune”
„Mustafa & the Magician”
„My Life as a Zucchini”
„Phantom Boy”
„The Red Turtle”
„Sausage Party”
„The Secret Life of Pets”
„Sing”
„Snowtime!”
„Storks”
„Trolls”
„25 April”
„Your Name.”
„Zootopia”

Засега не можем да се ангажираме с прогнози, но сме почти 100% сигурни, че сред номинираните ще са „Зоотрополис” и „Търсенето на Дори”. Още не сме го гледали, но бихме заложили и на „Kubo and the Two Strings”, който изглежда повече от прекрасно.

Пълният списък с номинираните за „Оскар” във всички категории ще стане ясен на 24 януари 2017, а 89-тата церемония по връчването на наградите ще се състои на 26 февруари в Dolby Theatre в Hollywood & Highland Center, Холивуд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Тайния живот на животните, Ядосаните мисири и минионската Ледена епоха нямат място в тоя списък, бе 🙁

    1. Неееее.. Ядосаните мисири тряба да получат Оскар за БГ дублаж…

    2. He cъм гледал нито един от тия филми, но интуицията ми подсказва, че най-смислените от тях ще са „The Red Turtle“, „Kubo and the Two Strings“ и „Your Name“, плюс евентуално „Long Way North“, „Sausage Party“ и „My Life as a Zucchini“. Ако на фона на толкова разнообразни и артистични неща пак изберат някой от генеричните щатски 3D блокбастъри, ще е престъпление… но няма да е изненада.