Скарлет Йохансон като киборга майор Мотоко Кусунаги в кадър от „Ghost in the Shell”
Скарлет Йохансон като киборга майор Мотоко Кусунаги в кадър от „Ghost in the Shell”

В началото бяхме изключително скептични към проекта за игралната интерпретация на манга и аниме класиката „Ghost in the Shell” на Широ Масамуне и Мамору Оши, но въпреки че така и не успяхме да се развълнуваме, постепенно започнахме да свикваме със съществуването на филма и зачакахме да видим трейлър, на базата на който да опитаме да си изградим някакви обективни представи за това, което ни очаква.

И ето, че точно както ни беше обещано в сряда с един досаден тийзър, трейлърът е вече факт, представен лично от звездата на филма Скарлет Йохансон. Вижте дали ще отговори на очакванията ви, били те в положителна или отрицателна посока.

https://www.youtube.com/watch?v=hxeR9Nu0nQs

Честно казано, тотално безразлични останахме. Очаквахме поне визуалната част да ни допадне истински – по тази линия Рупърт Сандърс е доста силен, но, уви, въпреки един-два добри кадъра, всичко ни седи някак евтино. Съгласни сме с един от коментарите, които прочетохме (даже смятаме, че беше тук при нас), че този филм просто се забави прекалено много – във всяко едно отношение.

За визуалните прилики с „Матрицата” ще побързаме да кажем на младежите, че филмът на Уашовски краде от оригинала на Оши (по мангата на Широ Масамуне), а не обратното, така че, ако ви идва да го споменете, пребройте до 5 и преглътнете. Има един куп други неща, за които може да се заядете, при това съвсем праведно.

И като казахме Мамору Оши, вижте едно кратко задкулисно видео, в което той гостува на снимачната площадка и споделя положително мнение за продукцията. След това може да видите и един официален постер.

ghost-in-the-shell-poster-new

Ghost in the Shell” разказва историята на майор Кусунаги – единствен по рода си киборг от специалните служби, предвождащ елитния боен отряд Section 9. Отдадени на задачата да се борят с най-опасните престъпници и екстремисти, те се изправят срещу враг, чиято единствена цел е да изтрие от лицето на земята подобренията на Ханака Роботикс в областта на кибер-технологиите.

Режисьор на „Ghost in the Shell” е Рупърт Сандърс („Снежанка и ловецът”), сценарият е дело на Джонатан Херман („Straight Outta Compton”) и Джейми Мос („Street Kings”). Продуценти са Уилям Уийлър, Ави Арад и Стивън Пол, а Майкъл Костиган, Джефри Силвър, Тетсу Фуджимура и Митсухиса Ишикава са изпълнителни продуценти. В ролите са Скарлет Йохансон, Майкъл Пит, Пилоу Асбек, Такеши Китано, Жулиет Бинош, Каори Момои, Майкъл Уинкот и други.

Премиерата е 31 март 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

  1. Аз мога ли да спомена Матрицата – и в частност Тринити, в отварящата сцена – като емблематичната и правилно поднесена трактовка (реверанс) на Майорът като Кери Ан Мос от Ghost in the Shell?

    Все още dat ass btw :). Та така де, вероятно това ще ни е най-близкото до правилна игрална (поне в духовната си част :P) версия на нещо, което в днешно време няма вероятност да бъде поднесено подобаващо различно, допълващо или надграждащо, но вмъкващо и нещо от креативната същност на хората работещи по него, и същевременно уважаващо първоизточника. Хм, мне, твърде е сложно, следвай тертипа, ако не кино то може кинти да направиш.

    Все пак е умилително, че се стараят до вмъкнат сцени верни на оригинала, поръсени жестоко от клиширани сценарни диарии насред клоунадата :D.

  2. Bизуалната страна на филма, чисто дизайнерски и композиционно, изглежда точно както трябва и има вид баш на „Ghost In The Shell“ (ако не толкова на оригиналния филм, то поне на нещо, съществуващо в същата вселена). На мен основният ми проблем е кастът, най-вече пачата Скарлет Йохансон – не защото е бяла, тъй като в рамките на целия франчайз Мaйора май сменяше всякакви тела, включително европеидна и андрогинна визия; просто не смятам, че като актриса, поведение, двигателни функции, глас и външност стои особено убедително… или просто не я харесвам in general, не знам. 🙂

    PS Кери-Ан Мос e cмущаващо непривлекателна жена, особено в продълженията на „Матрицата“, където е направо нелепа.

    1. Визуално и дизайнерски е миш-маш. Няма консистентност, но това – по мои наблюдения – е особено голям проблем на повечето днешни филми (особено при по-скъпите и шаренки), не говоря като общ мотив btw а в по не-очеизбождащите такива. Виж при по-опитните стари кучета трудно може да се оплачеш от такова нещо. Но това как да е, има няколко готини неща (както споменава Дринов – или който е ползвал името да напише новината :P), като реализация, другите са евтини, смешни и нелепи.

      Разбира се че Йохансон не пасва… това беше ясно отдавна (и няма нищо общо с актьорските и дарби). По принцип не винаги и визуалната прилика трябва да е от първостепенно значение, но просто като/ако имаш представа от предишните проекти по Ghost in the Shell, няма как да я приемеш сериозно.

      Кери-то е смущаващо подходящо изборче за Майорът (поне през 99-та :P)! Мисля че добре си върши работата. В 3-ката като цяло братята/сестрите в сегашно време забуксуват в отчаян опит да приключат нещо, което се оказва по-голямо отколкото са си представяли или са имали силите да завършат (мисля успяват с тежки родилни мъки и доста фураж).

    2. Майора е як, защото съчетава ефирна визия с badass поведение, именно за това Йохансон не става… а за Мос да не говорим (намирам я за трътлеста, кривокрака, с отпуснат гъз и мъжки фейс).

      PS Aко имаш предвид, че е миш-маш, комбиниращ различни компоненти от филмите и сериалите, да. Ама т’ва не е лошо нещо.

    3. Бе Майорът е яка заради повече от тези неща 😛 (и badass поведението не е само поведение, ако ме разбираш какво искам да кажа, това примерно ме отблъсква от видяното при Скарлет). Мос трътлеста (коя повече Скарлет или тя :D?) и кривокрака?? Що ме караш да гугълвам, че да гледам и колко е висока :D. Ебах, на какво го обърнахме :D. „Фейсът“ е голям и изразителен (много далеч от мъжки), тоя тип жени са доста по-чувствителни и всеотдайни (също така различно красиви). Btw, може би е време да дадеш шанс на някоя такава и да захвърлиш модните изпразнени от съдържание опаковки :P.

      Хаха, първото видео след като я гугълнах:

      https://www.youtube.com/watch?v=nNWmHo-05Vk

      p.s. Не само заради това и като стил, виж как някои кадри колко различни са от други в общ план наредени един до друг. На моменти е изчистено с добра композиция и осветление а в други като евтина (то има ли скъпа), японска адаптация на екшън манга, със все противният cgi, който би търпял/извинил само ако си die hard фен и знаеш че няма шанс да видиш по-добро. Тука трудно може да пренебрегнеш такива нелепици.

    4. Човек, Мос ми е толкова анти-жена (особено във втората и третата част на „Матрицата“, където ти толкова я хвалиш), че не знам просто – това видео, дето си постнал, е с някакъв топиран и гримиран като мумия траверс на плажа. Не, мерси. 🙂 Скарлет тотално не ми пасва на ролята, но е в пъти по-приемлива. Ениуей, към проекта продължавам да изпитвам предимно негативни чувства, но визуално нямам почти никакви забележки. Дразня се, че филмът е прекалено културен (няма цици и кръв, където очевидно би трябвало да има) и на места наистина евтинее (като реализация на декорите), но може би финалният продукт ще е значително подобрен в края на пост-продукцията, има още 4-5 месеца до премиерата все пак.

    5. Ами вика му се вкус, а ти оувърриактваш :P. Няма много смисъл от спор точно за такива неща това се опитах да изразя с – ебах го :). Според мен – казвам го чисто обективно – някои от твърденията ти за Мос (като жена) са преувеличени.. Също не обичам да ми слагат думи в устата, споменах че се справя добре в трилогията (това равно ли е на хвалба???), и 3-ката е по-слаб от предните.

      Видеото то го постнах щото е забавно като се сетиш какво е било… Стар период, различни времена спрямо сегашните. Не да се доказвам в някакви виртуални спорове. В тази връзка Мотоко има страшно 90-тарски вид, още по силно (разбираемо) подчертан във филмът от 1995г. който е и вдъхновението и основното копие (поне визуално) което се опитва да следва и този със Йохансон.

      Ето ти няколко картинки на Майорът от тогава, сам си прецени колко и коя актриса (или ако имаш други предложения) прилича/е близко до нея:

      http://static6.comicvine.com/uploads/original/11/114265/2241822-ghost_in_the_shell_motoko_kusanagi.jpg
      https://drnorth.files.wordpress.com/2010/06/major-motoko-kusanagi-ghost-in-the-shell-2.jpg
      http://imagesmtv-a.akamaihd.net/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2016/04/ghost-in-the-shell-1460646994.gif
      https://seeanimeondaniel.files.wordpress.com/2015/09/ghost-in-the-shell-2.jpg
      http://www.judging.it/wp-content/gallery/ghost-in-the-shell/ghost-in-the-shell-1995_000715-798_01.png

      No hard feelings ако нещо съм те подразнил :).

    6. Луд ли си, мен, ноу хард фийлингс ъф коорс, всичко е до личен вкус индийд 🙂

  3. Ще започна с уточнението, че не съм гледал оригинала, обаче този проект все още не ми вдъхва доверие. Просто целия арт стил не ми лъха на чистокръвна и стилизирана киберпънк манга, а на останали изрезки от декорите на някоя сайфай бесонка или рибуута на Зов за Завръщане.Дори и да оставим спорния кастинг на главната героиня настрана, все още си мисля, че основния проблем (освен звееееерски закъснялата адаптация и липсата на дженеръл интерес към киберпънка по принцип ) ще е липсата на чисто аудиовизуално усещане за манга у зрителя, просто изглежда като поредното безлично антиутопично сайфай холивудско боклуче. Дано не съм прав де…

  4. Може и трейлърът да не грабва така както би ни се искало, но началната сцена със създаването на андроида е МЕГА. Не знам дали е заради музиката, но режисьорът на „Снежанка и ловецът“, определено има визионерски поглед и определено ме накара да съм в отборът на тези, които са с позитивни нагласи спрямо филма. А що се касае до Скарлет, може и да не е най-точният избор, но приемаме нещата такива каквито са и се надяваме на най-доброто 🙂 Стискам палци да чуем и емблематичната King of my castle в някоя от сцените 🙂 🙂 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=Xvlmg4Y-AQI

  5. Толкова лоши предварителни нагласи, а трейлъра си е подобаващо добър смятам. А и реално като се вгледате по внимателно, не на Матрицата го оприличавам, а на една нова съвременна визия като в стил Blade Runner. А и сюжета е подобен. Ама никой май не се досети? 🙂 Много лошо кинаджии!!! И не знам какво не и харесвате на Скарлет, като си е прекрасна и само да ми падне ще види един Cock in body 🙂

    п.п. Чудя се Дринов в тази статия какво толкова му е криво, че така негативно я поставя? Всъщност къде се загуби това момче Дринката? Никакви коментари май не виждам от него.

  6. „а на една нова съвременна визия като в стил Blade Runner.“ = НЕ.

  7. „Блейд Рънър“ силно е повлиял върху целия екранен киберпънк, начело с „Ghost In The Shell“, което е общоизвестно, но тоя трейлър горе не е достатъчно пълнокръвен, за да го съпоставим с шедьовъра на Ридли Скот. Примерът с „Матрицата“ е наложителен, тъй като мнозина живеят със заблудата, че творбата на Уашовски носи някаква ебати уникалната визуална и тематична оригиналност, при условие, че всъщност копира нагло японския франчайз… Даже вчера нейде из фейса някаква необразована и очевидно лишена от вкус пачица беше казала, че от кадрите във филма на Рупърт Сандърс й се струвало, че гледа „Джони Мнемоник“. 😀

  8. Не не и пак не! Аз изобщо и не искам да го сравнявам с шедьовъра на Скот, но просто приликата и копирането е очебийна.
    А за Матрицата, това, че има движението на камерата подобно като в Матрицата, та то от тогава се изпозаснеха толкова копия на този стил на заснемане, че вече е на втръсване. Но все пак в 99 г. си беше удоволствие за окото и работата на Bill Pope си остава уникална. Помня, че тогава четох нововъведенията за това заснемане и, че камерата е пускана със скорост 180 км/ч за да се добие този ефект. Смятай че това не са генерирани ком. графики нито на скоковете и заснетия падащ дъжд, а страшно бърза оптика и нови неща в камерите. Има в последствие много опити да се постигне това и вече сигурно това е смешна технология, но да пуснеш камера по релса в кръг около биещите се в средата и то със 180 км/ч скорост и капката е падала в реално време по-бавно.