Първоначално не бяхме никак заинтересовани от плановете на Disney да направят игрални екранизации на едва ли не всичките си класически хитове, но трябва да признаем, че по-скоро им се получават нещата – „Пепеляшка” на Кенет Брана не сме гледали (не е и насочен към нас), но чуваме, че бил доста приличен, „Книга за джунглата” на Джон Фавро беше изненадващо приятен и сериозен финансов успех, а „Красавицата и звяра” на Бил Кондън се очертава като поредния хит на студиото.

Дойде ред и на игралната адаптация на „Мечо Пух” („Winnie The Pooh”), която обаче ще е малко по-различна като история и ще се казва „Christopher Robin” (да не се бърка с проекта за А. А. Милн с Донал Глийсън и Марго Роби в главните роли). Преди време научихме, че сценарият ще е дело на Алекс Рос Пери, а сега The Hollywood Reporter обявиха, че режисьор ще е Марк Форстър. Засега нямаме официален синопсис, но според THR основната идея има известни прилики с „Хук” на Стивън Спилбърг:

„Историята се фокусира върху Робин, порасналата версия на момчето от книгите на А. А. Милн, който споделяше приключенията на животните от Гората. Робин вече е възрастен, загубил е щастливото въображение на малкото момче и се е превърнал в бизнесмен, който обръща повече внимание на работата отколкото на семейството си. Той си има проблеми у дома и последното нещо, от което има нужда, е завръщането на Мечо Пух, който пък има търси помощ, за да намери приятелите си.”

За съжаление, кариерата на Марк Форстър не се получи точно така, както се надявахме преди десетина години (след „Monster’s Ball” и страхотния „Stranger Than Fiction”), и освен качествени филми включва и някои значително по-слаби опита, но въпреки това смятаме, че заслужава доста доверие. А и ни харесва идеята Пери („Listen Up Philip”, „Queen of Earth”) и Форстър („Quantum of Solace”, „World War Z”) да направят Disney филм за героите от „Мечо Пух” – ако не друго, няма да е типичен. Допълнителна надежда, че ще видим нещо качествено, ни дават следните думи на Пери за вдъхновенията му, въпреки че никога не вярваме напълно на подобни изказвания:

„Голяма част е вдъхновена от връзката на Дейвид и Теди от „A.I: Изкуствен интелект”. Това определено не е филм за деца. Смазващо депресиращ. Но взаимоотношенията с мечето във филма са много точни. И много мисля и говоря за „Фантастичният господин Фокс”, защото има много герои и всичките са доста различни. Забавен филм, който работи и за 4-годишен зрител и за 30-годишен. Но Дейвид и Теди от „A.I.” са важният модел. Разглеждаме и „Играта на играчките”, защото е за оживели играчки, точно като Мечо Пух и приятелите му, които са плюшени животни.”

Ще видим какво ще се получи в крайна сметка и дали ще е по-близо до „Книга за джунглата” или до „Хук”. Премиерната дата все още не е известна, но вероятно ще бъде обявена скоро, заедно с някоя и друга кастинг новина. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *