Следващият месец предстои премиерата на едно от най-очакваните фентъзи приключения, което отново ще покани зрителите на гости на магьосниците в тайнствения свят, създаден от Дж. К. Роулинг. По всичко изглежда, че „Фантастични животни и къде да ги намерим” ще бъде увлекателно и забавно завръщане в познатата Хари-Потър-реалност – то не сме и очаквали друго от Дейвид Йейтс. Междувременно Роулнг отново получава покана от НВО и ВВС за работа по нейна книга. След екранизацията от 2015 година на „Вакантен пост”, първия й голям роман след края на сагата с Хари Потър, двата телевизионни канала са решили да си партнират отново, а целта им е този път да адаптират криминалния роман „Зовът на кукувицата”. Според The Hollywood Reporter НВО са си осигурили правата за САЩ и Канада

След като издава „Вакантен пост”, Роулинг иска да продължи да пише без напрежението, с което вече е заредено името й – и следващата си книга публикува под псевдоним Робърт Галбрейт. Разбира се, тази подробност не остава задълго тайна, но Роулинг е успяла да напише още две книги, които са продължения на „Зовът на кукувицата”, а също и четвърта част се предвижда да излезе през 2017 година. Историите проследяват бившия офицер от армията Корморан Страйк, син на рок-звезда и групи, който се е „преквалифицирал” в частен детектив и работи от един мъничък лондонски офис. Заедно със своята сътрудничка Робин Елакот, въпреки всички трудности и несгоди, те успяват да разплетат поредица от сериозни престъпления.

Подготвяната телевизионна адаптация ще се нарича „Cormoran Strike”, по името на главния герой-детектива, като НВО и ВВС подготвят три отделни поредици, всяка от тях посветена на една от книгите. Общата продължителност на историята „Зовът на кукувицата” ще бъде три часа, а следващите  две – „Копринената буба” и „В служба на злото”, се предвиждат по два часа. В главната роля на детектива ще влезе Том Бърк („Само Бог прощава”, „Война и мир”), а снимките започват тази есен в Лондон.

Том Бърк е Корморан Страйк
Том Бърк е Корморан Страйк

Харесва ни избора, още повече, че Бърк не е най-високопрофилния актьор на света. Може би ще трябва да качи няколко килограма, за да заприлича на обемистия детектив, но със сигурност като излъчване се доближава изключително много.

Режисьор на „Зовът на кукувицата” ще бъде Майкъл Кийлър („Line of Duty”); сценарист на първите две части ще бъде Бен Ричардс („The Tunnel”), а третата ще бъде написана за телевизия от Том Едж („The Last Dragon Slayer”). Роулинг поема ролята на изпълнителен продуцент на поредицата, макар да беше споделила, че има планове за още четири продължения на „Фантастични животни и къде да ги намерим”. Дали ще й остане време?!

Всички споменати книги в тази новина са на българския пазар благодарение на издателство „Colibri”, а ето и какво гласи синопсиса на „Зовът на кукувицата”:

Когато супермодел с купища проблеми пада от заснежения балкон на своя апартамент в Мейфеър, богаташкия център на Лондон, всички решават, че става дума за самоубийство. Само брат й не е убеден в това и се обръща към частния детектив Корморан Страйк с молба да разследва случая.

Страйк е ветеран от войната в Афганистан, травмиран както физически, така и психически, а животът му в момента е пълен безпорядък. Това разследване му хвърля спасителен финансов пояс, но цената, която плаща в личен план, е твърде висока: колкото повече дълбае в сложния свят на младия модел, толкова повече се сгъстяват тъмните краски около него и ужасни опасности го дебнат отвсякъде…

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *