casting-announcement-st-20161130

Отдавна не сме обръщали внимание на „Star Trek: Discovery”, който бележи очакваното завръщане на „Star Trek” франчайза към корените му в телевизията. А определено имаше едно-две неща, които си заслужаваше да бъдат отразени, като хронологията на действието спрямо останалите сериали и филми от поредицата, информация за част от главните герои, както и разочароващото за нас (но не и задължително проблематично за сериала) оттегляне на Брайън Фулър от длъжността шоурънър.

Нямам как обаче да пропуснем новината за първите актьори, които ще стъпят на борда на космическия кораб „Discovery”, дал името на новата поредица. Това са Дъг Джоунс, Мишел Йео и Антъни Рап, а тяхното участие беше съобщено на официалния туитър акаунт на Star Trek, чрез следния gif:

Антъни Рап ще бъде лейтенант Стаметс, който е описан като „астромикологист – експерт по гъби учен на борда на „Discovery”. EW добавят, че Стаметс ще бъде гей героят, за който преди време говореше Брайън Фулър – реално първият оригинален открито хомосексуален герой във вселената (Сулу от „Стар Трек: Отвъд” не се брои, тъй като това е вид „реткон”).

Мишел Йео влиза в ролята на капитан Джорджиу, която ръководи кораба от Звездния флот „Shenzhou”, който ще има основна роля в първия сезон на сериала. Информацията за Дъг Джоунс е, че той ще бъде лейтенант Сару – научен офицер, представител на извънземна раса, която е нова за вселената на „Star Trek”.

Действието на „Star Trek: Discovery” ще е ситуирано в „prime” таймлайна, едно десетилетие преди събитията от „Star Trek: The Original Series” и по думите на бившия шоурънър (по настояще изпълняващ длъжността изпълнителен продуцент)  Брайън Фулър, то няма да бъде епизодично, а ще се развива като в роман – глава по глава.

В момента шоурънъри на „Star Trek: Discovery” са Гретхен Бърг и Арън Харбъртс („Pushing Daisies”), а повече подробности за останалия творчески екип и сериала като цяло (плюс първият тийзър), може да откриете в новините ни до момента.

В Щатите „Star Trek: Discovery” ще се разпространява по CBS Network и All Access, а в останалата част от света ще върви по Netflix. Премиерата е предвидена за май 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *