Истинските истории никога няма да излязат „от мода”. Според Deadline Paramount са успели да се сдобият с правата върху книгата на Бет Мейси „Truevine: Two Brothers, a Kidnapping, and a Mother’s Quest; A True Story of the Jim Crow South” и имат желание да реализират филм с участието на Леонардо ДиКаприо. Историята е от самия край на 19 век и макар че в основата й са специфични особености на „местния характер”, които трудно биха могли да се открият в друго време и на друга географска ширина, продуцентите имат вяра в проекта. А ето какво гласи и синопсиса на книгата:

Годината е 1899, а мястото – знойна и жежка ферма за тютюн в градчето Джим Кроу Саут, в Трувайн, Вирджиния. Джордж и Уили Мюз са двете малки момчета, негърчета-албиноси, родени в семейство на изполичари. Един ден бял мъж им предлага бонбони – и така слага началото на поредица от събития, които ще ги огведят във всички краища на света и ще променят живота им завинаги.

Включени в циркова трупа, братята Мюз участват в представления пред кралските особи в Бъкингамския дворец и са основните звезди на шоу, чиито 12 представления в Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк са разпродадени до последното място. Те се превръщат в световни звезди на своето време. Всички искат да видят братята с особени цвят на кожата, превърнати принудително в каритакурни образи: говори се, че са канибали, представят ги за изроди, дори ги наричат „Посланици от Марс”. В същото време майка им не може да приеме факта, че децата са отвлечени и в продължение на 28 години прави опити да си ги върне.

Чрез стотици интервюта и проучвания, които продължават цели десетилетия, Бет Мейси поставя като експерт един важен и много труден въпрос: Къде двамата братя се чувстват по-добре – като звезди на световната сцена или в бедността на родния дом?…

братята Мюз
братята Мюз

Когато майка им Хариет намира Джордж и Уили, тя е принудена да води дълга битка в съда за попечителство с „Ringling Brothers and Barnum & Bailey Circus” – един от цирковете, за които работят момчетата. През 1928 година двамата отново започват работа в цирка – изпълненията им носят имена като „Мъжете-маймуни от Етиопия”, „Еко и Ико”, а също и познатото „Посланици от Марс”…

Сюжетът звучи супер-интересно и почти сме убедени, че освен продуцентска роля за този проект, ДиКаприо е запазил за себе си и тази на белия мъж, отвлякъл децата. Не се съмняваме в „лудостта” и неограничените възможности на един от най-силните актьори на съвремието ни. Научим ли подробности по този негов проект (очаква се режисьорско име и отговорник за сценария), по идеята за екранизация на „Капитан Планета” или други екологично-ориентирани инициативи на ДиКаприо – ще бързаме да споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *