За всеки, който е имал досег със света на киното, Дейвид Линч е легенда. В последните години вниманието на този изключителен творец беше фокусирано върху интереси, които не включват режисиране на филми – той се занимава с медитация и философия, направи си собствена марка кафе… Точно преди две години почитателите му бяха във възторг от информацията, че дълго чаканото продължение на „Twin Peaks”, подготвяно за Showtime, ще бъде режисирано изцяло от Линч; после изпаднаха в яростно отчаяние, когато стана ясно, че той не е склонен на компромиси и напуска проекта; малко по-късно се оказа, че отново има светлина в тунела и Дейвид Линч, заедно със съавтора на сериала Марк Фрост пак влизат в играта; а преди пет месеца беше оповестено, че са приключили снимките на сериала и готовите 18 епизода ще бъдат излъчени през 2017 година.

И така, Даян, време е за… Джон Малкович! Той стартира уникална уеб-поредица, посветена на творбите на Линч. „Psychogenic Fugue е съставена от късометражни филми, в които Малкович влиза в ролята на самия режисьор и на някои от добре познатите, иконични образи от негови филми. Първи на специалния сайт Playing Lynch се появиха образът на Линч и… агент Дейл Купър.

https://vimeo.com/184416639

Малкович е колосален – както винаги. Почитателите на творчеството на Линч имат възможност да направят дарение за благотворителната фондация на режисьора и това им дава преимущество официално да свалят късометражните епизоди в момента, в който те станат готови. Всички малки филмчета са режисирани от Сандро Милър, а саундтракът е съставен от нови парчета на „The Flaming Lips”, Lykke Li и Анджело Бадаламенти. При все че това предизвикателно-авантюристично начинание не е дело на Линч, то е дълбок, искрен и уникален реверанс към творчеството му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Мен това, в което се прави на Купър, направо си ме дразни. Но искам да видя пълните видеа с Log Lady и Mystery Man 😀

  1. Всички видеа вече са достъпни.
    Малкович е уникален майстор на всякакви експерименти, заради което получава моите дълбоки и искрени почитания 🙂